Dragnea aruncă la coş Formularul 088 - "coşmarul oamenilor de afaceri"

Formularul 088 - o povară birocratică, din cauza căreia mii de firme româneşti au fost blocate abuziv - nu mai are zile multe, a anunţat liderul PSD Liviu Dragnea.
Liviu Dragnea(Presedinte PSD)
Liviu Dragnea(Presedinte PSD) (Florin Chirila\Epoch Times)

Guvernul Grindeanu trebuie ca, în această săptămână, să elimine "corvoada" numită Formularul 088, o povară birocratică care a blocat abuziv mii de companii, a precizat miercuri, pe pagina sa de Facebook, preşedintele PSD Liviu Dragnea.

"În 2016, Formularul 088 a fost coşmarul oamenilor de afaceri. O povară birocratică, din cauza căreia mii de firme româneşti au fost blocate abuziv! De altfel, este prima dată, în ultimii 8 ani, când numărul de firme închise a fost mai mare decât cel al firmelor înfiinţate", a declarat Dragnea.

Potrivit liderului PSD, în Programul de guvernare al partidului se precizează că măsurile de simplificare şi debirocratizare constituie o prioritate.

"Am şi dovedit acest lucru, eliminând cele 102 taxe nefiscale. Continuăm! ANAF-ul trebuie să-şi facă treaba, fără a pasa însă responsabilitatea pe spatele antreprenorilor corecţi. De aceea, am cerut guvernului PSD ca, în această săptămână, să elimine corvoada numită Formularul 088!", a subliniat Dragnea.

Liderul PSD a adăugat că această măsură nu prezintă implicaţii bugetare, din contră, "va stimula crearea de noi companii".