Dragnea cântă pe corzile naţionalismului: „Eu vreau un premier român!”

Liviu Dragnea, omul pe care Gabriela Firea îl consideră cel mai "îndreptăţit" să fie premier deşi a fost condamnat la închisoare cu suspendare, reiterează că partidul său nu va avansa acum numele unui posibil prim-ministru dar că îşi doreşte ca viitorul şef al Executivului să fie român.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Florin Chirilă/Epoch Times)

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat vineri că el îşi doreşte "un premier român" şi că discuţiile despre cine va fi acel premier pot fi purtate abia după alegeri, nu acum, aşa cum ar face cei ce conduc România, din partea cărora vin semnale că "nu contează cum votează" românii, că tot Cioloş va fi premier.

„Am auzit că vor un premier european. Eu, poate, sunt retrograd. Eu vreau un premier român, care să conducă ţara lui. Eu de asta cred că au nevoie românii. Vor hotărî românii pe 11 decembrie (premierul — n.r.). Românii vor alege mai multe partide şi, în funcţie de încrederea pe care o dau fiecărui partid, de abia atunci poţi vorbi despre premier. Nouă ce semnale ne vin din partea acestor domni şi doamne care conduc astăzi România? Că nu contează cum votează românii. Am auzit declaraţii foarte clare că sigur Dacian Cioloş va fi premier. Atunci de ce mai vin oamenii la vot?”, a declarat Dragnea, preluat de Agerpres, la Adevărul Live.

Dragnea a mai adăugat că în opinia sa discuţiile trebuie purtate pe programe de guvernare şi nu pe persoane.

„De ce să mergem pe persoane? Eu, ca alegător, sunt interesat să văd dacă un partid îmi prezintă un program, să îmi arate — aşa cum am făcut noi — de unde sunt sursele în plus pentru a adopta acele măsuri, ce face pentru această ţară pentru a transfera din creşterea economică o parte serioasă în buzunarele românilor şi abia după aceea văd care sunt oamenii, fiindcă oamenii pot fi schimbaţi. (...) Poate premierul pică, face o prostie, zboară, fuge din România, România ce face? Se blochează? Programul este important”, a afirmat Liviu Dragnea.

Întrebat dacă PSD va ţine cont la desemnarea premierului, de faptul că Iohannis a afirmat că nu va numi un premier penal, Dragnea a precizat că el nu îşi permite să le spună românilor „cu cine să voteze şi, mai ales, cu cine să nu voteze”, iar atributul de a deţine o funcţie publică aleasă, inclusiv cea de preşedinte al statului, nu conferă „puteri dictatoriale”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne