Dragnea: E o problemă că ministrul de Finanţe nu a venit să susţină legea salarizării

Preşedintele PSD Liviu Dragnea s-a declarat nemulţumit de absenţa ministrului de Finanţe la dezbaterile pe tema legii salarizării unitare, proaspăt adoptată de Parlament.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Florin Chirila/Eooch Times)

Ministrul de Finanţe, Viorel Ştefan, ar fi trebuit să fie în Parlament să susţină legea salarizării unitare, la fel şi premierul Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, preşedintele PSD Liviu Dragnea.

"N-a fost o poziţie foarte confortabilă pentru mine şi pentru colegii mei faptul că ministrul de Finanţe azi nu a fost prezent să spună ceea ce nouă ne-a spus în permanenţă, şi anume faptul că această lege este sustenabilă. Eu, personal, nu am nevoie de această garanţie, pentru că noi nu am făcut legea în Parcul Cişmigiu şi acum încercăm să căutăm bani. (...) Cred că este o ofensă. Putem vorbi de o ofensă", a precizat Dragnea, citat de Agerpres.

Întrebat dacă şi faptul că premierul Grindeanu nu a fost prezent în plen la dezbateri este o ofensă, Dragnea a replicat:

"Nu ştiu. Aş vrea să nu folosim cuvinte grele, dar pe mine m-a întristat foarte mult această atitudine. Foarte mult m-a întristat. Pentru că vorbim de o lege care schimbă complet istoria României. (...) M-aş fi bucurat ca azi să fi fost prezent tot Guvernul în Parlament, dar probabil că au fost alte evenimente mai importante decât legea salarizării unitare."

În plenul Camerei, preşedintele PSD şi-a cerut scuze pentru absenţa ministrului de Finanţe.

"Este o problemă că nu a venit în Parlament să susţină această lege, cu toate că avea timp. Am puterea politică să-mi asum acest lucru şi să-mi cer scuze, ca preşedinte al PSD, că un membru al Guvernului trebuia să vină astăzi şi nu a venit. Este o problemă pe care o vom regla în interior, în condiţiile în care şi liderul de grup şi-a asumat faptul că va veni să susţină această lege. Era bine să vină şi premierul pentru că este poate cea mai importantă lege din acest an", a afirmat Dragnea.

În viziunea liderului PSD, legea salarizării unitare promovată de coaliţia majoritară este "o lege care va face istorie."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne