Dragnea ia avânt: Am manipulat şi CCR? S-a rostogolit o minciună internaţională

Guvernul sau Parlamentul sunt obligate să introducă un prag valoric pentru abuzul în serviciu în urma deciziei CCR în cazul Bombonica, în caz contrar ar însemna să nu mai respectăm statul de drept, consideră şeful PSD Liviu Dragnea.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Florin Chirila/Epoch Times)

Decizia CCR în cazul Bombonica este una "importantă" şi obligă Guvernul sau Parlamentul să introducă un prag valoric pentru abuzul în serviciu, a declarat marţi seară, la Antena 3, preşedintele PSD Liviu Dragnea, trimis la rândul său în judecată tocmai pentru o astfel de infracţiune.

"Curtea Constituţională a rămas consecventă, din punctul meu de vedere şi nu numai al meu. Prin decizia de astăzi [marţi - n.r.], practic, a bolduit prima decizie, care, în mod voit sau involuntar, să zicem, era înţeleasă greşit de către unii. Şi anume că toată discuţia s-a învârtit în jurul acelui prag nenorocit de la abuzul în serviciu şi, bineînţeles, că a fost construcţia făcută că acea ordonanţă (OUG 13 — n.r.) a fost dată pentru mine, exclusiv. Şi s-a spus asta şi în România şi în Europa şi în America. Curtea vine şi spune acum, încă o dată, dar mult mai clar şi explicit, că Parlamentul este obligat să facă două lucruri, să stabilească un prag valoric şi să stabilească intensitatea vătămării", a declarat Dragnea, citat de Agerpres.

În opinia liderului PSD, decizia Curţii Constituţionale prezintă o situaţie "foarte clară".

"Guvernul sau Parlamentul sunt obligate să introducă un prag valoric pentru abuzul în serviciu. Am înţeles că domnul Toader a emis un comunicat de presă în care a spus că trebuie introdus un prag şi, probabil, că va veni un proiect de lege de la Guvern. Mă gândesc că de aia a dat comunicatul de presă", a precizat Dragnea.

În acelaşi timp, şeful PSD susţine că ceea ce s-a întâmplat în lunile trecute reprezintă "un exemplu foarte clar de manipulare".

"Sunt foarte curios acum dacă partenerii externi, ambasadele - o serie de ambasade, vreo şase ambasade care, la un moment dat, au semnat un document prin care au cerut să se retragă ordonanţa (OUG 13 - n.r.) pentru că se afectează lupta anticorupţie. Acum, avem a nu ştiu câta decizie a CCR.

Guvernul şi Parlamentul nu pot da înapoi pentru că ar însemna că nu mai respectăm statul de drept pe care unii doar îl clamează şi este stat de drept dacă se întâmplă cum vor ei, nu mai este stat de drept şi nu mai funcţionează instituţiile dacă nu este cum vor ei", a afirmat Dragnea.

Preşedintele PSD consideră că decizia CCR este "una importantă, care trebuie să-i pună pe gânduri pe mulţi, dacă nu chiar pe toţi."

"Este o decizie importantă care ne va ajuta pe mulţi să înţelegem ce a fost în februarie, ce s-a întâmplat în februarie în România şi ce s-a întâmplat în celelalte ţări, cum s-a pornit acea minciună şi s-a rostogolit o minciună internaţională. Acuma, decizia Curţii este dată tot pentru mine? Adică, am manipulat şi Curtea Constituţională?", a adăugat Dragnea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne