Legea salarizării încinge spiritele: "Nimeni nu o să primească niciun spor, o să venim cu bani de acasă!"

În timp ce PSD promite că legea salarizării va aduce valuri de bunăstare pentru bugetari, sindicaliştii se tem de contrariul. Statul va lua contribuţii şi de la angajat şi de la angajator, astfel încât bugetarilor nu numai că nu le vor creşte lefurile, ci vor veni cu bani de acasă, acuză liderul SNPPC.
Dumitru Coarnă
Dumitru Coarnă (Epoch Times România)

Şedinţa Comisiei de muncă din Camera Deputaţilor, în cadrul căreia s-a discutat controversata lege a salarizării, a fost întreruptă de două ori de sindicalişti care au acuzat parlamentarii că le iau bani în loc să le dea şi că măririle de salarii sunt "minciuni spuse la televizor", relatează Mediafax.

"Nimeni nu o să primească niciun spor. (...) Nu mai minţiţi la televizor că ne măriţi salariile, că ne luaţi. Ne luaţi şi contribuţiile de la angajat la angajator şi o să venim cu bani de acasă. O să închidem ţara asta şi plecăm. Rămâneţi singuri în Parlament! V-aţi bătut joc de noi. (...) E o lege de rahat!", a acuzat preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC) Dumitru Coarnă, în timpul dezbaterilor.

Nemulţumit de întreruperea lui Coarnă, preşedintele Comisiei de muncă din Camera Deputaţilor Adrian Solomon l-a avertizat pe liderul sindical că va ruga chestorii să intervină în cazul în care nu se poate "abţine".

"Domnul Coarnă nu are decât miliţia în cap. (...) Dacă nu puteţi să vă abţineţi o să rog chestorii Camerei să intervină", a spus Solomon.

 width="Să mă dea afară!", a replicat Coarnă, moment în care Solomon l-a invitat pe acesta să meargă în Parcul Izvor, locul unde au loc proteste organizate de sindicate.

"Eu am impresia că mulţi de la noi, de la poliţie, o să vină cu bani de acasă. Noi vom fi în situaţia să închidem poliţiile şi să plecăm acasă. (…) Era vorba de impactul financiar şi ordonatorul de credite. Am făcut scandalul în Senat, au făcut pe ordonatorul principal, acum au revenit şi au dus din nou pe fiecare ordonator de credite. Acum au revenit şi au dus din nou pe fiecare ordonator de credite. Sistemul de apărare, siguranţă şi ordine publică, dacă va fi închis, va fi închis de acel articol 25 cu transferul pe fiecare ordonator de credite", a declarat liderul sindical, după ce a ieşit din sala de şedinţe.

Şedinţa a fost suspendată preţ de zece minute, după care discuţiile pe amendamentele aduse proiectului de lege au fost reluate.

Reamintim că astăzi Lia Olguţa Vasilescu a anunţat că salariile nu vor creşte de la 1 iulie, cum promisese iniţial Guvernul, bugetarii urmând să primească abia de la 1 ianuarie 2018 o creştere salarială. În acest context, sindicatele ameninţă cu protestele. Printre cei vizaţi de amânări sunt şi poliţiştii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne