Se ascut cuţitele în PSD. Firea: Avem o relaţie mai proastă cu Guvernul decât pe vremea tehnocraţilor

Cam tot ce cere Primăria - salba de lacuri, Centura, Metrorex etc - se izbeşte de refuzul Guvernului, acuză Firea, confirmând astfel "zvonurile" despre deteriorarea tot mai gravă a relaţiilor între Dragnea şi premier.
Gabriela Firea-Primar General Bucuresti
Gabriela Firea-Primar General Bucuresti (Florin Chirila/Epoch Times)

În timp ce Liviu Dragnea a tot vorbit de remaniere, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a ţinut, duminică, să-i critice la Antena 3 pe parte dintre miniştri, susţinând că are o relaţie mai proastă cu Guvernul decât pe vremea tehnocraţilor, relatează Mediafax.

Astfel, Gabriela Firea s-a plâns că proiectele precum trecerea centurei Capitalei şi a Metrorex în administrarea Primăriei, pentru care a cerut sprijin guvernamental i-au fost respinse sistematic.

"Eu dacă solicit sprijin guvernamental nu o fac pentru mine pentru că nu plec acasă cu acele obiective, eu am un mandat de la bucureşteni şi vreau să îl duc la bun sfârşit cu rezultate. Sunt într-adevăr surprinsă că există o reacţie ori înceată, ori de refuz din partea reprezentanţilor unor ministere care pur şi simplu pun în dificultate Primăria Capitalei", a declarat Firea, acuzând că, prin anumiţi miniştri, Guvernul i-a respins rând pe rând proiectele pentru Bucureşti.

"Am solicitat, după ce am făcut o analiză şi în ceea ce priveşte potenţialul financiar, dar şi de execuţie a lucrărilor, să preluăm în administrare pentru a finaliza centura Capitalei. Răspunsul a fost negativ. Măcar să facă ministerul ce a promis. Am solicitat la Primăria Capitalei, pentru a investi, metroul. În toată lumea civilizată, metroul este parte a transportului local. Dacă ei nu se ocupă, atunci ne ocupăm noi. Nu înţeleg de ce Metrorex ţine cu dinţii ca metroul să rămână la minister, deci la Metrorex, şi nu acolo unde îi este locul, la Primăria Capitalei, pentru a investi", a adăugat Firea.

 width=Primarul s-a mai plâns că a aflat de la televizor că în luna iulie se opresc staţiile de metrou Aurel Vlaicu şi Pipera şi a fost pusă în situaţia de a întreba public de ce mai este directorul Metrorex în funcţie.

"Sub nicio formă nu ne-au consultat şi nu e vorba de consultare cât despre faptul că Primăria Generală, prin RATB, trebuia să preia această sarcină în sensul de a suplimenta autobuzele care să preia călătorii din această zonă. Sunt 200.000 de oameni care fac naveta zilnic în această zonă. (...) Îmi pun şi eu această întrebare. De ce domnul director de la Metrorex este în continuare pe funcţie? Cum să anunţi la televizor o astfel de informaţie şi să nu te gândeşti la cetăţeni care merg pe jos", a declarat Firea.

Gabriela Firea a mai acuzat că a cerut ca toate bazele dezafectate de pe lângă unităţile militare să fie acordate Primăriei Capitalei, pentru ca aceasta să le transforme în cămine de bătrâni, locuinţe pentru tineri, locuinţe sociale şi de serviciu, iar solicitarea sa nu a primit răspuns de luni de zile.

De asemenea, primăriţă a criticat faptul că Guvernul nu a dat Primăriei salba de lacuri ale Capitalei pentru a le amenaja.

"Cam tot ceea ce Primăria Capitalei solicită Guvernului, cu argumente, şi în scris, se izbeşte de un refuz. Nu ştiu de ce, avem o relaţie mai proastă decât pe vremea tehnocraţilor", a adăugat Firea.

Criticile primarului vin în contextul în care presa scrie din ce în ce mai des despre deteriorarea gravă a relaţiilor între Grindeanu şi Liviu Dragnea, şeful PSD vorbind tot mai des despre remanieri.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne