Ziua 126. "De 27 de ani suntem minţiţi, manipulaţi şi înjosiţi de tovarăşi vopsiţi în culori democratice"

Au trecut 126 de zile de când Guvernul Grindeanu a adoptat, "noaptea ca hoţii", contorversata OUG 13 care mutila Codurile Penale, o pată neagră în istoria României. De atunci, protestatarii #rezist revin seară de seară în Piaţa Victoriei şi-i cer demisia, orice altă soluţie nefiind acceptabilă pentru ei.
Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times)

La mai bine de patru luni de la adoptarea OUG 13, protestatarii continuă să #reziste în Piaţa Victoriei unde, seară de seară, cer demisia Guvernului Grindeanu pe care îl acuză că, deşi nici nu se instalase bine, a încercat practic să legalizeze hoţia, riscând astfel stabilitatea ţării.

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times)

Mai mult, protestatarii se declară revoltaţi de faptul că actuala coaliţie de la putere continuă să promoveze proiecte de lege revoltătoare, care nu au nicio legătură cu binele românilor, şi să dinamiteze reformele iniţiate de Guvernul Cioloş.

Sătui să fie conduşi de politicieni lipsiţi de valori morale care nu-i respectă pe români, manifestanţii le atrag atenţia aleşilor că au fost votaţi pentru a fi în slujba cetăţenilor, nu a unor grupuri de interese, iar poporul a ajuns la capătul răbdării, nu mai e dispus să le tolereze incompetenţa şi hoţia.

"Din 31 ianuarie, în afară de vreme, nu s-a schimbat nimic. Aceeaşi putere coruptă, preocupată doar de diversificarea modalităţilor de a fura banii publici nestingherită. Ies pentru Preşedintele Klaus Iohannis, singurul care se opune transformării României într-o colonie rusească. Ies ca să le strig hoţilor în fiecare seară "Nu scăpaţi!". Ies pentru că în fiecare din aceste 126 zile, actuala putere ne oferă noi motive de revoltă şi îngrijorare. Reabilitarea "Patriarhului Roşu", demonizarea Occidentului şi SUA sunt semnale că suntem pe cale să ne întoarcem nu în 1990, cum cred unii, ci de-a dreptul în 1948", a declarat o protestatară.

La rândul său, un alt manifestant a ţinut să sublinieze că, "atâta timp cât Parlamentul este condus de un condamnat definitiv şi un inculpat, iar instituţiile statului sunt pline de oameni incompetenţi şi aserviţi penalilor", el nu va pleca din Piaţa Victoriei.

"Nu pot să înţeleg cum un partid ca PSD îndrăzneşte să ceară voturi din nou şi din nou, conştient fiind că sunt nişte minciuni şi manipulări. De 27 de ani astfel de programe minune, de măriri, de promisiuni pentru o viaţă mai bună nu au făcut decât să dea acces unor infractori fără scrupule la banul public, la tot ce munceşte românul, practic la viitorul nostru. De 27 de ani, suntem minţiţi, manipulaţi şi înjosiţi în cele din urmă cu aceleaşi lozinci de 2 lei, aceleaşi lozinci de pe vremea lui Ceauşescu, de aceeaşi tovarăşi, acum vopsiţi în culori democratice", a precizat unul dintre tinerii aflaţi în Piaţa Victoriei.

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times)

În acelaşi timp, protestatarii au amintit că pe 11 iunie au loc alegeri locale parţiale în 49 de localităţi din România.

"După 125 de zile de proteste #rezist, sper ca cetăţenii să se fi sensibilizat şi să meargă la vot şi să nu mai voteze PSD, acest partid care ne-a scos şi ne ţine în stradă deoarece proiectul de lege privind graţierea nu s-a respins încă. Sper ca românii să fi învăţat ce înseamnă să nu te duci la vot şi anume că PSD-ul îşi mobilizeză electoratul şi câştigă datorită procentului mare de absenţi. Un grup de protestatari #rezist, neafiliaţi politic sau civic, din Piaţa Victoriei a creat grupul de Facebook “Pe 11 iunie NU vota PSD!”, pentru a mediatiza în mediul online faptul că vor avea loc alegeri locale parţiale.

În presă nu prea se mediatizează şi astfel şansele ca PSD-ul să câştige majoritatea primăriilor este mare! PSD condus de Dragnea, Grindeanu, Firea, Olguţa şi compania nu merită să câştige aceste alegeri. Cele 49 de localităţi în care au loc alegerile sunt 5 municipii - Craiova, Târgu Jiu, Lupeni, Roman şi Moineşti, 9 oraşe - Râşnov, Lehliu Gară, Amara, Fierbinţi-Târg, Ţăndărei, Ulmeni, Baia Sprie, Buşteni şi Băicoi şi 35 de comune", a afirmat un manifetsant.