Şefa PNL: Guvernarea Dragnea-Grindeanu-PSD, caracterizată prin incompetenţă şi populism găunos

Dacă nu l-ar fi întrebat jurnaliştii, liderul PSD Liviu Dragnea ar fi păstrat o tăcere de mormânt pe tema eşecului aplicării TVA zero în imobiliare şi publicitate, măsură promisă în programul de guvernare, a remarcat şefa PNL Raluca Turcan.
Raluca Turcan(Presedinte PNL),
Raluca Turcan(Presedinte PNL), (Florin Chirila/Epoch Times)

Efectele incompetenţei şi ale populismului găunos care caracterizează guvernarea Dragnea-Grindeanu-PSD încep să se vadă tot mai clar, a acuzat preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Programul oficial al Guvernului Grindeanu prevede negru pe alb: "Vom extinde cota 0% de TVA pentru vânzarea de locuinţe, publicitate şi pentru inputuri în agricultură, începând cu 1 martie 2017."

"Au trecut două luni de când promisiunea trebuia pusă în practică. Liviu Dragnea a recunoscut decesul TVA-ului zero pentru vânzarea de locuinţe şi publicitate. Măsura, la care pesediştii se obligaseră prin programul de guvernare, nu va fi aplicată în aceste domenii. Dacă nu l-ar fi întrebat jurnaliştii, dl Dragnea ar fi păstrat o tăcere de mormânt asupra acestui subiect. Ce mai contează programul de guvernare, cu măsuri şi termene pe care Liviu Dragnea le ştie degeaba pe de rost, de vreme ce liderul PSD este preocupat de alegerile prezidenţiale din 2009, nicidecum de prezentul unor promisiuni pe care PSD le-a făcut românilor şi nu le poate îndeplini", a declarat Raluca Turcan.

Potrivit şefei PNL, tot la insistenţele presei, Dragnea "a încropit un fel de explicaţie": viitorii beneficiari ai TVA-ului zero la vânzarea de locuinţe şi publicitate le-au spus că măsura "poate avea şi efecte perverse".

"Dar când au promis-o în campanie n-au ştiut asta? Când au trecut-o ferm în programul de guvernare nu s-au documentat în prealabil? Pe ce baze au promis ce au promis? Efectele incompetenţei şi ale populismului găunos care caracterizează guvernarea Dragnea-Grindeanu-PSD încep să se vadă tot mai clar: eşec la aplicarea TVA zero în imobiliare şi publicitate; degringoladă, contraziceri şi amânare în aplicarea aşa-zisului impozit pe gospodării; semne evidente ale unui eşec de proporţii în aplicarea legii salarizării unitare", a precizat Raluca Turcan.

În opinia şefei PNL, aşa se explică de ce Dragnea şi pesediştii încercă, "cu disperare", să ţină agenda publică ocupată "cu diversiuni şi subiecte care n-au nicio legătură cu prezentul şi preocupările românilor".

"Poate că dl Dragnea n-a uitat, totuşi, să-l informeze şi pe premierul Grindeanu că a dat la loc comanda pentru TVA zero la vânzarea de locuinţe şi publicitate. Sorin Grindeanu susţinea încă, sus şi tare, la începutul lui martie, această măsură: "În momentul în care ni se va cere de către Parlament punctul de vedere al Guvernului, îl vom da pozitiv şi susţinem acest proiect". Să nu rămână uitat în tranşee…", a adăugat Raluca Turcan.