Oprea şi Onţanu, reclamaţi la DNA pentru trafic de influenţă

Doi foşti grei UNPR, Gabriel Oprea şi Neculai Onţanu, au intrat din nou în atenţia procurorilor anticorupţie, în urma unei plângeri penale făcute de reprezentantul unui ONG cu sediul în Suedia.
Gabriel Oprea
Gabriel Oprea (Epoch Times România)

Fostul vicepremier şi ministru al Apărării, Gabriel Oprea, a fost reclamat la DNA pentru trafic de influenţă şi tentativă de trafic de influenţă, alături de fostul primar al Sectorului 2 din Capitală, Neculai Onţanu. Procurorii au fost sesizaţi de către Julian Rosengren, reprezentant al "Romanian Imprisonment Watch", un ONG cu sediul în Suedia, care apără drepturile românilor închişi în penitenciarele din ţara noastră, relatează România Liberă.

Plângerea are la bază declaraţia Oanei Niculescu-Mizil, care, în data de 30 mai, a fost invitată într-o emisiune a postului de televiziune Antena 3. Cu acest prilej, Niculescu- Mizil a afirmat:

"L-am ascultat pe Cătălin Cherecheş (primarul din Baia Mare- n. red.), tot ce a vorbit acolo s-a întâmplat întocmai. Într-o zi m-a sunat şi mi-a propus să am o întâlnire cu domnul Oprea. Am acceptat pentru că am vrut să văd ce are de spus. Eu şi fostul meu soţ. Ne-am dus la Ministerul Apărării, întâlnirea a avut loc într-o cameră din spatele biroului lui Gabriel Oprea. Cătălin Cherecheş m-a luat de acolo, m-a văzut lume, de la portarul ministerului, şefa de cabinet de acolo cu care am dat mâna. Jos la poartă era un alt portar, am intrat prin faţă.

Am intrat într-o cameră din spatele biroului domnului Oprea. Au participat şi domnul Onţanu, cred că era şi domnul Botoş, Cătălin Cherecheş şi alte persoane. Mi s-a părut suspect de ce erau în acea încăpere. S-a intrat direct în discuţie. Mi s-a propus să las PSD şi să intru în UNPR. Eu ştiam de această propunere. Am tăcut. Practic, mi s-a propus să iau preiau funcţia de la UNPR Călăraşi şi să plec cu toată organizaţia locală PSD, mi s-a mai propus o altă organizaţie în Bucureşti. Am mai avut o întâlnire tot acolo. E o încăpere mică, întunecoasă, cu o masă lungă. Au fost două întâlniri, mai multe discuţii cu Cătălin Cherecheş. Mi s-au oferit funcţii politice, pentru mine erau importante.

De ce era şi soţul meu de atunci prezent? Pe linie de afaceri. Acolo nu s-a discutat concret, dar mi s-a spus că vom fi contactaţi şi li se va propune ceea ce îi propuneau soţului meu. Ştiau dosarul soţului meu, şi dosarul meu. Concret, soţul meu avea pe lângă ferme în Călăraşi, la una dintre ele trebuia montată o conductă de gaz, dar se obţinea greu avizul. Ni s-a spus că în două zile va obţine acea autorizaţie. Mai avea şi o fabrică de saltele, ni s-a propus un contract pentru Armată de două milioane de euro, fără licitaţie. Alt aspect important, eu aveam acel dosar cu ANI, mi s-a spus clar că dacă fac această trecere se va rezolva cu dosarul ANI."

Julian Rosengren susţine, în plângerea penală adresată DNA, că cele întâmplate în acel birou de la MApN se încadrează la "trafic de influenţă."

"Rezultă fără echivoc sau putinţă de tăgadă faptul că numitei Oana Niculescu-Mizil şi fostului soţ al acesteia, Tohme Jamil le-au fost făcute promisiuni care se încadrează fără dubiu în descrierea infracţiunii de trafic de influenţă. Data exactă a faptelor poate fi stabilită numai prin audierea martorilor propuşi mai jos în acelaşi timp în care se poate stabili o eventuală participaţie a acestora ", se precizează în plângerea penală.

Pentru a citi în continuare articolul intraţi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne