România Liberă: Dragnea şi Tăriceanu nu vor să comunice numele consilierilor angajaţi la cabinetele parlamentarilor

Deşi consilierii parlamentari sunt plătiţi din bani publici, Senatul şi Camera Deputaţilor refuză să comunice numele acestora. Refuzul vine după ce zeci de parlamentari au fost trimişi în judecată pentru că şi-au angajat rudele pe aceste posturi.
Vot în Parlament
Vot în Parlament (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Senatul şi Camera Deputaţilor refuză să comunice numele consilierilor angajaţi la cabinetele parlamentarilor aleşi în decembrie 2016, susţine Adrian Moraru, director al Institutului de Politici Publice.

Potrivit lui Moraru - citat de România Liberă - refuzul este justificat prin invocarea unei decizii din 2015 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, care a stabilit că numele şi prenumele sunt date cu caracter personal. Invocarea acestei hotărîri a ICCJ este însă o "interpretare abuzivă, o mentalitate sovietică”, consideră Moraru, având în vedere că aceşti consilieri sunt plătiţi din fonduri publice.

Dezvăluirea identităţii consilierilor ar fi cu atât mai necesară acum cu cât, în trecut, zeci de parlamentari au fost trimişi în judecată pentru că şi-au angajat rudele pe aceste posturi, ceea ce reprezintă conflict de interese.

"Însă, după ce şefii lor au fost prinşi la furat, funcţionărimea din Parlament a blocat cu totul accesul la acest tip de informaţii", arată sursa citată.

Articolul integral poate fi citit aici