Rotirea cadrelor de partid. Oamenii de nădejde ai PSD şi ALDE, înfipţi la vârful companiilor din Energie

Sub conducerea unui vicepreşedinte ALDE, Ministerul Energiei a propulsat la vârful companiilor de stat din domeniul energiei o adevărată "armată de specialişti", apropiaţi ai liderilor majorităţii.
Toma Petcu
Toma Petcu (Camera Deputaţilor)

Ministerul Energiei, condus de Toma Florin Petcu, vicepreşedinte al ALDE, a început, în primăvară, seria schimbărilor în Consiliile de Administraţie (CA) şi în cele de Supraveghere (CS) din companiile de stat care activează în domeniul energiei, relatează Revista 22.

Vechea gardă a fost înlocuită cu oameni de "nădejde" în societăţi cu afaceri de sute de milioane de euro: Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Romgaz şi Oil Terminal. Cel puţin oficial, Ministerul a explicat că schimbările au la bază lipsa de performanţă a foştilor membri ai CA.

Ce s-a adus în loc? Apropiaţi ai liderilor ALDE şi PSD sau chiar membri de partid, "cadre de nădejde" propulsate recent în Guvern şi abonate, în mai toate perioadele în care cele două partide au fost la putere, la fotoliile călduţe din CA sau CS, specialişti în media, în spaţii verzi sau inşi abia ieşiţi de pe băncile facultăţii, foşti angajaţi la „Doi şi-un sfert”, personaje cu legături neclare cu fosta Securitate.

Aceasta este, în mare, "armata" cu care Ministerului Energiei promite performanţă. Printre ei se regăsesc, în număr mai mic, şi "greii" din domeniul Energiei, "supravieţuitorii", care s-au adaptat diverselor regimuri politice, dar şi foarte puţini experţi în domeniul energiei care nu s-au remarcat pe "scena mare" a acestei industrii.

Pentru a citi în continuare articolul intraţi aici.