Un nou mandat de arestare pentru Sebastian Ghiţă în dosarul Ponta-Blair

ICCJ a emis, marţi, un nou mandat de arestare pe numele fostului deputat Sebastian Ghiţă în dosarul “Ghiţă-Ponta-Blair”.
Sebastian Ghiţă
Sebastian Ghiţă (Eugen Horoiu/Epoch Times România)

Judecătorii de la Înalta Curte au admis propunerea procurorilor DNA Ploieşti de emitere a unui nou mandat de arestare pe numele fostului deputat, de această dată în dosarul cunoscut ca “Ghiţă-Ponta-Blair”.

Concret, magistraţii au dispus arestarea preventivă a lui Ghiţă pentru o perioadă de 30 de zile de la data încarcerării pentru instigare la săvârşirea infracţiunii de folosire, cu rea-credinţă, a bunurilor sau creditului de care se bucură societatea, într-un scop contrar intereselor acesteia sau în folosul lui propriu ori pentru a favoriza o altă societate în care are interese direct sau indirect şi instigare la săvârşirea infracţiunii de spălare a banilor, potrivit Agerpres.

Reamintim că între timp Sebastian Ghiţă se află în Serbia, în stare de libertate, fiind pus sub control judiciar. În cursul acestei dimineţi, fostul politician, fugit din România în decembrie anul trecut, a fost audiat prin videoconferinţă de judecătorii Înaltei Curţi în procesul privind vizita în România a fostului premier britanic Tony Blair. Şedinţa a fost secretă şi a durat aproximativ două ore.

Sebastian Ghiţă este acuzat că ar fi cotizat cu 220.000 de euro în beneficiul lui Ponta pentru a-şi asigura locul pe listele PSD la alegeri.

Reamintim că fostul deputat PSD - migrat ulterior la PRU - a fost reţinut luna trecută în Serbia, după ce s-a legitimat cu documente false. Capturarea lui Ghiţă a avut loc la patru luni după ce acesta a dispărut din ţară de sub nasul poliţiştilor care îl filau, în timp ce se întorcea de la un eveniment organizat de SRI. A fost eliberat în 26 mai pe cauţiune, în baza unei decizii a Curţii Supreme din Serbia, după depunerea unei cauţiuni de 200.000 de euro.

În prezent, fostul deputat se află sub control judiciar şi are interdicţie de a părăsi Belgradul, fiind totodată obligat să se prezinte periodic la Poliţie. Autorităţile sârbe i-au confiscat de asemenea paşaportul.

În România, Ghiţă este investigat în cinci dosare penale, şi este arestat preventiv în două dintre ele, în care sunt amestecate nume sonore, printre care şi fostul premier Victor Ponta.

În Serbia, fostul deputat este anchetat pentru folosirea de acte false şi trecere ilegală a frontierei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne