Sebastian Ghiţă, audiat prin videoconferinţă în dosarul Tony Blair

Acuzat că ar fi cotizat cu 220.000 de euro în beneficiul lui Ponta pentru a-şi asigura locul pe listele PSD la alegeri, Sebastian Ghiţă le va răspunde judecătorilor la întrebări de la distanţă.
Sebastian Ghiţă
Sebastian Ghiţă (Eugen Horoiu/Epoch Times România)

Aflat încă în arest în Serbia, fostul deputat PSD Sebastian Ghiţă urmează să fie audiat luni, prin videoconferinţă, într-o şedinţă secretă a Înaltei Curţi, în dosarul privind vizita fostului premier britanic Tony Blair în România, relatează Hotnews. În acelaşi dosar este urmărit penal şi fostul premier Victor Ponta, ale cărui bune relaţii cu Ghiţă sunt de notorietate.

Potrivit sursei citate, audierea ar fi trebuit să aibă loc miercurea trecută, dar Ghiţă a refuzat să dea declaraţii pe motiv că avocatul ales de el nu îi este alături în Serbia.

Reamintim că Sebastian Ghiţă, titular a 5 dosare penale şi a două mandate de arestare preventivă în lipsă, a fugit din ţară înainte de sărbătorile de iarnă, dispărând de sub nasul poliţiştilor care-l filau, în timp ce se întorcea de la un eveniment organizat de SRI. Reţinut la jumătatea lui aprilie a.c. la Belgrad, Ghiţă este acum arestat preventiv în Serbia şi cere să nu fie extrădat, invocând persecuţii politice.

Referitor la dosarul Tony Blair, subiect al audierii de astăzi, acesta vizează infracţiuni de corupţie. Potrivit procurorilor DNA, Ponta ar fi primit 220.000 de euro de la Sebastian Ghiţă pentru a organiza vizita fostului premier britanic Tony Blair în România. În schimbul banilor, Ghiţă a fost pus candidat pe listele PSD pentru parlamentare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne