Sebastian Ghiţă audiat în Serbia în vederea extrădării

Fostul deputat Sebastian Ghiţă, cunoscut pentru afacerile bănoase ale fostelor lui firme cu statul, amiciţia cu Victor Ponta şi apartenenţa la comisia pentru controlul SRI va fi audiat astăzi de judecătorii sârbi în vederea extrădării.
Sebastian Ghiţă
Sebastian Ghiţă (Eugen Horoiu/Epoch Times România)

Unul dintre cei mai cunoscuţi urmăriţi penal ai României, Sebastian Ghiţă, va fi audiat vineri în Serbia, în vederea extrădării, potrivit Realitatea.net. Audierea de astăzi este o etapă premergătoare procesului propriu-zis de aducere în ţară iar discuţiile vor avea loc în spatele uşilor închise.

Reamintim că fostul deputat PSD - migrat ulterior la PRU - a fost reţinut luna trecută în Serbia, după ce s-a legitimat cu documente false. Capturarea lui Ghiţă a avut loc la patru luni după ce acesta a dispărut din ţară de sub nasul poliţiştilor care îl filau, în timp ce se întorcea de la un eveniment organizat de SRI.

În România, Ghiţă este investigat în cinci dosare penale, şi este arestat preventiv în două dintre ele, în care sunt amestecate nume sonore, printre care şi fostul premier Victor Ponta.

În Serbia, fostul deputat este anchetat pentru folosirea de acte false şi trecere ilegală a frontierei.