Dragnea: Nu am avut de gând şi nu am de gând să-l schimb pe premierul Grindeanu!

Liderul PSD susţine că nu are de gând să-l schimbe pe Grindeanu şi nici nu are vreo problemă cu el. Cât despre remanierea unor miniştri, Dragnea susţine că deocamdată se face o evaluare, după care vor veni propuneri ce vor trebui avizate în CExN.
Liviu Dragnea(Presedinte PSD)
Liviu Dragnea(Presedinte PSD) (Florin Chirila\Epoch Times)

În timp ce presa vuieşte despre neînţelegerile dintre premier şi liderul PSD, iar Gabriela Firea îl atacă la scenă deschisă pe Grindeanu, Liviu Dragnea susţine că el nu a avut şi nu are de gând să-l schimbe din funcţie pe şeful Guvernului, relatează Agerpres.

Dragnea a ţinut însă să sublinieze că programul de guvernare asumat de PSD şi de aliaţii săi nu este unul uşor, motiv pentru care în această perioadă are loc o evaluare a activităţii miniştrilor. Această evaluare va fi urmată de o serie de propuneri ce vor fi înaintate spre avizare în Comitetul Executiv Naţional al PSD.

"Nu am avut de gând şi nu am de gând să-l schimb pe premierul Grindeanu. Ăsta este răspunsul foarte clar", a declarat Liviu Dragnea, marţi seară, la Antena 3, întrebat dacă el sau alte persoane din PSD vor să-l schimbe din funcţie pe Grindeanu.

Totodată, întrebat dacă are o problemă cu premierul, Dragnea a spus: "Eu, personal, nu".

Dragnea a adăugat că evaluări ale miniştrilor au avut şi au loc periodic pentru se vedea dacă se respectă angajamentele luate prin programul de guvernare, întrucât programul asumat nu este unul "uşor".

Liderul PSD a mai susţinut că el nu a vorbit niciodată de remanieri până acum.

"Niciodată nu am vorbit de remaniere până acum. Nici nu ştiu dacă după această evaluare se va pune problema unei remanieri. Poate o problemă de funcţionare internă în ministere, poate nu au reuşit să facă toate schimbările necesare în ministere. Chiar acum înainte de intrarea în emisiune am auzit, într-un minister, că încă mai este sau mai sunt în mai multe ministere secretari de stat din perioada tehnocraţilor care sigur că merg cu frâna trasă. Şi, dacă ai câştigat alegerile, trebuie să-ţi pui oameni acolo.

Poate este o problemă de relaţionare între miniştri, poate este o problemă de avizare a documentelor şi se întârzie foarte mult, poate este o problemă de coordonare a Guvernului. Toate aceste lucruri, în fiecare zi, se adună. La final vom avea o discuţie serioasă cu fiecare ministru în parte şi cu premierul şi vom prezenta un set de propuneri în Comitetul Executiv. Şi se face evaluarea de către PSD şi ALDE, în această perioadă", a susţinut Dragnea, adăugând că discuţia despre remaniere nu face bine coaliţiei de guvernare.

"Această discuţie, din ultimele zile, nu ne face bine. Este foarte clar. Din acest motiv eu le cer colegilor mei, şi de data asta foarte ferm, să înceteze orice discuţie publică pe tema asta", a concluzionat Dragnea.

Declaraţiile lui Dragnea vin pe fundalul apariţiei în presă a tot mai multe articole despre adâncirea tensiunilor dintre Grindeanu şi Dragnea şi despre iminenţa unei remanieri la care premierul se opune.

Mai amintim că Liviu Dragnea a tot criticat unii miniştri că nu comunică bine, ceea ce ar dăuna imaginii PSD. În acest context se tot vorbeşte de o posibilă remaniere, subiect despre care Dragnea a confirmat luni, la Antena 3, că îl va aborda în cursul săptămânii viitoare cu primul-ministru Sorin Grindeanu şi cu preşedintele ALDE. După discuţiile cu Grindeanu şi Tăriceanu, subiectul oportunităţii unei remanieri ar urma să fie reluat şi într-o şedinţă mai largă a coaliţiei de guvernare, relatează Hotnews.

"Remanierea nu trebuie făcută în grabă. Vom avea o discuţie săptămâna viitoare, domnul Tăriceanu şi cu domnul Grindeanu. O primă discuţie în trei după care o să facem o discuţie în coaliţie, în care să vedem dacă, în această formulă programul de guvernare poate fi pus în practică punct cu punct. Dacă vom ajunge la această concluzie, nu va fi cazul de remaniere. Dacă vom ajunge la altă concluzie, că din cauza anumitor membri ai Guvernului, se poate pune pune în pericol aplicarea unor părţi din programul de guvernare, atunci se poate discuta şi despre remaniere", declara Dragnea la mijlocul lunii mai.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne