Dragnea jubilează. Tudorel Toader: Vom stabili un prag valoric "rezonabil" pentru abuzul în serviciu

Ministrul Justiţiei vrea să stabilească un prag valoric "rezonabil" pentru abuzul în serviciu după decizia Curţii Constituţionale în cazul Bombonica.
Tudorel Toader(Ministrul Justitiei),
Tudorel Toader(Ministrul Justitiei), (Florin Chirila/Epoch Times)

În cazul infracţiunii de abuz în serviciu va fi stabilit un prag valoric "rezonabil", decizia urmând să fie luată în urma unor dezbateri la care vor participa specialişti în drept şi reprezentanţi ai societăţii civile, a anunţat, miercuri, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, în contextul deciziei Curţii Constituţionale în cazul Bombonica.

"Aşteptăm întâi decizia Curţii, motivarea ei integrală, după care vom face dezbateri cu profesioniştii dreptului, cu societatea civilă, pentru a vedea care poate fi pragul acela rezonabil, de natură să pună de acord prevederile din Codul penal cu decizia Curţii Constituţionale. Din ce rezultă citind comunicatul Curţii, se va pune un prag, pentru că se vorbeşte de o obligaţie a legiuitorului primar sau delegat", a declarat Tudorel Toader, citat de Agerpres.

Ministrul Justiţiei a explicat că cele două urmări ale infracţiunii de abuz în serviciu - prejudiciul şi vătămarea intereselor legale - sunt "lucruri diferite".

"Abuzul în serviciu are două urmări alternative, când fapta produce o pagubă, pe de o parte, sau când fapta produce o vătămare intereselor legale, pe de altă parte. În ipoteza examinată de Curte s-a avut în vedere producerea unei pagube. Vătămare este altceva, o urmare alternativă, nu are legătură cu decizia", a precizat Tudorel Toader.

Întrebat dacă se va merge pe varianta proiect de lege sau ordonanţă de urgenţă, ministrul Justiţiei a replicat: "Vedem decizia (motivarea deciziei CCR — n.r.), ne consultăm şi stabilim calea legală de urmat".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne