Dragnea: Părerea cvasiunanimă este să nu ieşim de la guvernare. Preşedinţia la ei, guvernarea la noi

Forumul Anual al Strategiei pentru Regiunea Dunării. Palatul Parlamentului 28-29 octombrie 2013. În imagine, Liviu Dragnea
Forumul Anual al Strategiei pentru Regiunea Dunării. Palatul Parlamentului 28-29 octombrie 2013. În imagine, Liviu Dragnea (Epoch Times România)

Preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, că după ce a discutat cu liderii social-democraţi din ţară s-a stabilit ca PSD să nu iasă de la guvernare, marţi sau miercuri urmând să se reunească în Comitetul executiv naţional al partidului pentru a se discuta pe larg această chestiune.

"Facem Comitet executiv naţional zilele acestea. Am vorbit cu majoritatea colegilor din ţară şi opinia generală este să nu ieşim de la guvernare şi să ne întâlnim cât de curând să analizăm situaţia. Îi rog pe colegii din ţară că în această seară să se întâlnească cu activul de partid şi să discute. Mâine sau poimâine facem Comitet executiv şi acolo facem planul. Nu se impun demisii ci o analiză serioasă, raţională a fenomenului de la turul doi", a declarat Liviu Dragnea, citat de B1.ro.

Întrebat cum comentează declaraţiile făcute de vicepreşedintele PSD, Robert Negoiţă, care a cerut luni retragerea PSD de la guvernare, Dragnea a replicat că nu este de acord cu analiza lui Negoiţă.

"Au fost alegeri prezidenţiale, guvernul se formează în urma unor alegeri parlamentare pe care le-am câştigat. În această campanie s-a spus că nu este bine să fie Ponta preşedinte pentru a nu da toată puterea într-o parte. Atunci menţinem echilibrul, preşedinţia la ei, guvernarea la noi. Părerea cvasiunanimă este să nu ieşim de la guvernare", a precizat Dragnea, citat de Mediafax.

Dragnea a explicat că între cele două tururi s-a creat un val popular care a dus la acest rezultat, care arată că nu se doreşte ca PSD să numească preşedintele României.

"Le-am cerut şi le cer tuturor colegilor mei să stea calmi pentru că partidul merge înainte. Nu se dau demisii când toată lumea e încinsă. Nu au fost nereguli majore, aşa că nu vom contesta alegerile. Nu aveam semnale de la UNPR, PC, UDMR, toată lumea a spus că această coaliţie şi acest guvern să meargă mai departe", a dat asigurări Dragnea.

Menţinem echilibrul, preşedinţia la ei, guvernarea la noi. Părerea cvasiunanimă este să nu ieşim de la guvernare

Robert Negoiţă declara cu puţin timp înaintea lui Dragnea: "Poporul nu greşeşte niciodată. Este o lecţie pentru noi şi ar trebui să facem un pas în lateral sau poate chiar în spate. Cred că după acest vot ar trebui să dăm ocazia echipei lui Iohannis să vină să guverneze, eu sper sincer că ne va arăta o altfel de politică. Cred că nu mai trebuie să se ţină de această guvernare, dimpotrivă. În urma acestui vot, părerea mea este că ar trebui să respectăm voinţa românilor. Aceste lucruri le voi supune şi în şedinţă. Cred că e un gest de normalitate, de decenţă. Partidele ar trebui să vină în aşteptarea cetăţenilor. Vor o altfel de guvernare. Important este ce vor românii".

Deşi au existat o serie de politicieni care i-au cerut demisia lui Ponta pentru situaţia umilitoare trăită de românii din Diaspora în ziua votului, alţii au fost de părere că Victor Ponta ar trebui să rămână în funcţie pentru a-şi asuma responsabilitatea pentru cheltuielile masive făcute în acest an electoral.

Interesant să vedem ce anume a vrut să spună Liviu Dragnea când declara, înainte de alegeri, la Realitatea TV, că "Sunt absolut convins că Victor Ponta va câştiga alegerile, dar, dinainte de a începe campania electorală, de a se structura votul şi a vedea că ne îndreptăm aproape sigur către victorie, eu am luat o decizie pe care acum o spun prima dată public, nu o ştie nimeni, şi anume am spus atunci că, dacă cumva Victor Ponta pierde alegerile, eu merg în continuare cu el, adică dacă Victor Ponta cumva pierde alegerile, îmi asum împreună cu el. Dacă el pierde înseamnă că e şi eşecul meu", a declarat Liviu Dragnea, aspirant la funcţia de şef al PSD.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne