Dragnea se dă persecutat: "Mi se tot spune că o să fiu condamnat cu executare cât de curând!"

Preşedintele PSD s-a plâns, luni, că este ameninţat cu închisoarea de cei supăraţi că au pierdut alegerile şi că asupra justiţiei există încă presiuni, care nu vin însă din partea partidelor, ci a unor anumite "instituţii sau anumite persoane cu funcţii foarte importante în stat."
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Florin Chirila/Epoch Times)

Condamnat la închisoare cu suspendare în dosarul Fraudării referendumului din 2012 şi trimis în judecată şi în dosarul fostei sale soţii, liderul PSD, Liviu Dragnea, a susţinut luni că, în ultima lună, i se spune tot mai des că va fi condamnat cu executare în primăvara acestui an, relatează Agerpres.

În viziunea lui Dragnea, aceste "presiuni" asupra sa sunt generate "de o mare supărare a celor care au pierdut alegerile".

"De vreo două luni de zile, în ultima lună din ce în ce mai intens, mi se tot spune că o să fiu condamnat cu executare cât de curând, în primăvara asta. Măcar până atunci să apuc să pun în practică o mare parte a programului de guvernare pentru ca România să intre pe un curs care să nu mai poată fi schimbat. Sunt generate de o mare supărare. Cei care au pierdut alegerile şi când spun "cei", vorbesc de toţi cei care sperau să aibă alt rezultat", a susţinut Dragnea la Parlament.

Liderul PSD a mai susţinut că "a depăşit demult teama respectivă" şi că o să-şi pună în practică obiectivele, indiferent de supărarea unora. Nu în ultimul rând, Dragnea s-a plâns că "încă sunt presiuni asupra justiţiei", iar acele presiuni politice nu vin din partea partidelor.

"Un partid politic nu poate face presiuni asupra justiţiei, doar anumite instituţii sau anumite persoane care au nişte funcţii foarte importante în statul român. Lucrez şi eu cu informaţiile publice, pentru că nu am acces la informaţii clasificate sau la informaţii reale dar care sunt oculte", a susţinut Dragnea, precizând că ministrul Justiţiei trebuie să se gândească la o legislaţie, la un sistem care să protejeze judecătorii de orice influenţă.

Întrebat dacă este de părere că se mai iau decizii într-un birou de preşedinte, Dragnea a răspuns: "După ceea ce am văzut în ultima perioadă, nu mai pot spune cu siguranţă că nu, din păcate. Sper să mă înşel".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne