Parlamentul face voia lui Dragnea. Începe ancheta pseudo-găurii la buget

Parlamentul controlat de PSD a aprobat demararea anchetării tehnocraţilor, pe care Dragnea i-a acuzat că i-au lăsat o grea moştenire la bugetul ce ar trebui să suporte numeroasele promisiuni făcute în campania electorală.
În Parlament, la votarea bugetului pe 2016, 16 decembrie 2016
În Parlament, la votarea bugetului pe 2016, 16 decembrie 2016 (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Plenul Parlamentului a votat, luni, începerea anchetei privind rectificările bugetare din august-noiembrie 2016, dispuse de către guvernul Cioloş. Ancheta se va desfăşura la comisiile de buget-finanţe şi presupune audierea tuturor miniştrilor de resort şi, probabil, şi a fostului premier Dacian Cioloş, relatează Hotnews.

Ancheta a fost solicitată de Liviu Dragnea - autor al unor fulminante promisiuni de măriri salariale corelate cu scăderi de taxe - care s-a plâns că s-a găsit o "gaură" de 10 miliarde lei, pe care a încercat să o pună în cârca tehnocraţilor. Ulterior, s-a dovedit că tehnocraţii n-au fugit cu miliarde acasă ci suma invocată de Dragnea drept grea moştenire reprezintă diferenţe dintre veniturile prognozate şi veniturile efective de la buget în 2016.

Amintim că în cadrul şedinţei Birourilor Permanente reunite de săptămâna trecută, Dragnea a prezentat 17 întrebări la care cei implicaţi în realizarea rectificărilor trebuie să răspundă. Dacian Cioloş a răspuns deja la ele, printr-o amplă postare pe Facebook. Răspunsurile premierului pot fi citite aici