Dragnea: Situaţia Olguţei Vasilescu, şocantă. Este o lovitură pentru PSD

Intrarea Olguţei Vasilescu în colimatorul DNA a fost o adevărată lovitură pentru PSD. O spune chiar şeful suprem al social-democraţilor, Liviu Dragnea, el însuşi la un pas de sentinţa finală în dosarul Referendumul.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Eugen Horoiu / Epoch Times România)

Arestarea (la domiciliu) a primăriţei din Craiova, Olguţa Vasilescu, a fost chiar "şocantă" şi reprezintă în mod categoric "o lovitură" pentru PSD, a declarat preşedintele PSD Liviu Dragnea.

"Ne-a afectat foarte mult uman. Olguţa este o colegă foarte apreciată în partid şi are foarte mulţi prieteni în partid. A fost chiar şocant. Trebuie să recunosc că este o preocupare serioasă în rândul candidaţilor şi cred că nu numai în rândul PSD-iştilor, generată de riscurile unei neînţelegeri sau înţelegeri greşite a legislaţiei", a declarat Dragnea, citat de Agerpres.

Şeful PSD a recunoscut că situaţia Olguţei Vasilescu este o lovitură pentru PSD, dar că, în general, se abţine să comenteze motivările şi acuzaţiile.

"Trebuie să recunosc, până la urmă, asta e viaţa, îmi asum nişte riscuri când fac declaraţii publice. Sigur că există îngrijorare. (...) O să generăm discuţii serioase, deschise, transparente cu colegii de partid şi din alte partide, pentru că nu e problemă de unul sau altul. Categoric este o lovitură pentru PSD, dar aşa cum am mai spus-o mergem înainte. Până la urmă, ce nu te omoară, te întăreşte. Sigur, avem regrete foarte mari, supărări foarte mari, dar în viaţă se întâmplă astfel de lucruri", a continuat Dragnea.

În context, Dragnea a anunţat că va propune realizarea unui ghid care să prevadă ce trebuie şi ce nu trebuie să facă un candidat în condiţiile în care "legislaţia nu este foarte clară", pentru ca oamenii sunt foarte preocupaţi de acest subiect.

"De asta am anunţat că vreau să realizăm o listă de lucruri care să nu se facă, care să fie siguri că nu le face un candidat, ca să nu poată fi interpretate, pentru că, din păcate, sunt din ce în ce mai mulţi care spun că legislaţia nu este foarte clară. Încercăm să facem un fel de ghid, pentru că, sincer, oamenii sunt foarte preocupaţi. Este şi legislaţia nouă în ceea ce priveşte finanţarea partidelor. Rigoarea este foarte mare, e bună legea", a adăugat Dragnea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne