Dragnea: Stilul lui Iohannis i-a făcut pe colegii mei să iasă din sală. Sunt revoltaţi de toate incitările

Preşedintele Klaus Iohannis spune pe de o parte că România are nevoie de un Guvern puternic, performant, dar sugerează în aceeaşi măsură că ar putea fi o soluţie demisia Executivului. Nu poţi să vorbeşti în acelaşi discurs şi de stabilitate şi de instabilitate, a acuzat şeful PSD Liviu Dragnea.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Eugen Horoiu/Epoch Times)

În loc să îndemne la calm şi stabilitate, preşedintele Klaus Iohannis a ales să vorbească în continuare despre divizare în discursul susţinut în faţa Parlamentului, a declarat, marţi, liderul PSD Liviu Dragnea, care i-a transmis liderului de la Cotroceni că speră să reuşească împreună "să facă pace în România".

"Mă aşteptam la un discurs de îndemn la calm şi stabilitate. Din păcate preşedinte a ales să vorbească în continuare despre divizare, despre parlamentari buni şi parlamentari răi, despre români buni şi români răi. Sunt de acord însă cu dumnealui că alegerile anticipate nu reprezintă o soluţie. Am înţeles îndemnul ca Guvernul să fie unul performant şi puternic. În sensul ăsta şi îndemnul meu este să lase Guvernul în pace să guverneze. Adică programul de guvernare este un program bun şi românii aşteaptă să fie pus în practică. Dacă lăsăm Guvernul să guverneze bine atunci toată ţara va avea de câştigat", a declarat Dragnea.

Şeful PSD s-a declarat oarecum surprins că, în timpul discursului susţinut în plen de preşedintele Klaus Iohannis, colegii săi parlamentari au decis să părăsească sala.

"Şi pe mine m-au surprins, dar probabil toată frustrarea şi revolta acumulată în ultimele zile i-a făcut să aibă gestul ăsta şi trebuie să recunosc că şi ei ca şi mine ne aşteptam ca astăzi să fie un discurs al unui preşedinte mediator. Preşedintele trebuie să fie mediatorul şi părintele naţiunii. Probabil că stilul, cuvintele folosite i-au făcut pe colegii mei să iasă din sală. Sunt revoltaţi de toate atacurile şi incitările care au venit din partea preşedintelui României. Eu nu am ieşit din sală pentru că mi s-a părut civilizat să ascult acel mesaj cu speranţă până la ultimele cuvinte că vor veni nişte semnale de pace. O să vedem ce se întâmplă", a precizat Dragnea

Întrebat dacă este o ruptură între Iohannis şi PSD în acest moment, liderul social-democraţilor a replicat:

"Exact asta a spus preşedintele astăzi. S-a referit la cei de la PSD şi ALDE ca la nişte parlamentari care nu sunt agreaţi. Totuşi preşedintele trebuie să fie preşedintele tuturor românilor, indiferent ce opţiuni politice au românii, pentru că astea sunt atribuţiile constituţionale. Asta au văzut colegii mei astăzi, asta am văzut şi eu. I-am spus la plecare preşedintelui că în continuare sper să reuşim să facem pace în România. Asta este speranţa mea şi nu am incitat şi nu voi incita în continuare la niciun fel de acţiune din asta... Suspendarea lui Iohannis nu a fost şi nu este o soluţie. România are nevoie să fie liniştită, are nevoie de stabilitate, are nevoie de pace socială", a afirmat Dragnea.

În discursul său, Iohannis a atras atenţia că abrogarea OUG 13 şi demiterea lui Florin Iordache, ministrul Justiţiei, nu este suficient. Întrebat cum comentează această declaraţie, preşedintele PSD a remarcat că "astea sunt cuvinte încrucişate".

"Spui pe de o parte că nu este suficient, pe de altă parte că România are nevoie de un Guvern puternic, un Guvern performant. Nu poţi să vorbeşti în acelaşi discurs şi de stabilitate şi de instabilitate, nu poţi să vorbeşti de o guvernare bună şi stabilă dar şi să sugerezi că ar putea fi o soluţie demisia Guvernului. (...) Critica permanentă a preşedintelui, incitarea spiritelor în permanenţă, sigur că creează un disconfort Guvernului", a adăugat şeful PSD.

Ce mesaj transmite Străzii? "Le spun şi celor din Piaţa Victoriei şi celor din zona Palatului Cotroceni: nu asta este soluţia", a subliniat Dragnea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne