După Vadim şi Tăriceanu, Meleşcanu ia şi el direcţia "Victor Ponta-preşedinte"

Teodor Meleşcanu
Teodor Meleşcanu (Epoch Times România)

Fostul şef SIE, Teodor Meleşcanu, a anunţat marţi, în cadrul unui comunicat de presă remis Agerpres, că îl susţine în turul doi pe prezidenţiabilul PSD, Victor Ponta, astfel că îşi îndeamnă electoratul să meargă în această direcţie.

"În urma evaluărilor contextului politic intern premergător turului doi al alegerilor prezidenţiale 2014 şi a unei serii de discuţii pe care le-am purtat cu premierul, doresc să aduc la cunoştinţa opiniei publice faptul că în turul al II-lea al alegerilor îl susţin pe candidatul Victor Ponta. Totodată, recomand electoratului care mi-a acordat încrederea în primul tur să susţină candidatura domnului Victor Ponta", a precizat acesta.

Meleşcanu a explicat că un factor esenţial în luarea acestei decizii a fost convingerea sa fermă că împreună cu Victor Ponta va putea pune în practică o politică destinată consolidării securităţii României în contextul actual şi "o dezvoltare economică durabilă în folosul tuturor românilor".

Biroul Electoral Central a anunţat marţi că Teodor Meleşcanu a obţinut 104.131 de voturi, reprezentând 1,09%.

În schimb, premierul Victor Ponta a anunţat că, dacă va fi ales preşedintele României, îl va numi pe Meleşcanu consilier prezidenţial pe probleme de securitate naţională.

"Am vorbit cu domnul Meleşcanu şi domnia sa va face parte din schipa mea prezidenţială, ca şi consilier pe probleme de securitate naţională, acum în locul ocupat acum de domnul Fota, cred", a anunţat premierul Ponta, adăugând că

La rândul său, preşedintele PLR, Călin Popescu Tăriceanu, al treilea clasat în cursa pentru Cotroceni, cu 5,36%, a vorbit marţi despre refacerea USL şi susţinerea lui Ponta la prezidenţiale.

"Obiectivul principal pe care-l avem în momentul de faţă este câştigarea alegerilor, prin eliminarea oricărei posibilităţi ca regimul Băsescu să se reproducă sub o formă sau alta, mă refer aici la domnul Iohannis. Le-am cerut colegilor mei să-mi dea un mandat în acest sens, pe care mi l-au acordat, şi, în acelaşi timp, le-am cerut să se mobilizeze cu toate forţele pentru că bătălia continuă, cu toate că Ponta are un avans important. Acest mandat este pentru a ne mobiliza şi a-i da posibilitatea celui care reprezintă alternativa la regimul Băsescu să învingă", a precizat Călin Popescu Tăriceanu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne