Emilia Şercan: Ce va face preşedintele-profesor Iohannis în cazul lui Mihai Tudose, acuzat de plagiat?

Ce va face preşedintele-profesor Klaus Iohannis în cazul lui Mihai Tudose - propus de PSD pentru funcţia de premier al României - asupra căruia planează de vreo doi ani acuzaţii de plagiat, întreabă jurnalista Emilia Şercan.
Emilia Şercan
Emilia Şercan (Florin Chirilă/Epoch Times)

Nominalizarea lui Mihai Tudose ca premier din partea PSD este un test extrem de important pentru preşedintele Klaus Iohannis din mai multe motive, a atras atenţia luni, pe pagina sa de Facebook, jurnalista Emilia Şercan.

"Spre deosebire de Victor Ponta, care a fost acuzat de plagiat în teza de doctorat când ocupa funcţia de premier, din care a refuzat să demisioneze, Mihai Tudose are acuzaţia de plagiat în spate de vreo doi ani, şi cu toate astea a fost propus pentru poziţia de premier", a remarcat Emilia Şercan, specializată, printre altele, în deconspirarea vastelor reţele de "doctori" şi "academicieni" de carton care au infestat ţara.

Jurnalista ridică o serie de chestiuni punctuale:

1. Preşedintele Klaus Iohannis este profesor la bază. Cum se va raporta profesorul Iohannis, iniţiatorul programului România Educată, la faptul că Mihai Tudose a plagiat în teza de doctorat?

2. Recent, unul dintre consilierii pe probleme de securitate de la Cotroceni, Teodor Frunzeti, a fost acuzat de plagiat într-o anchetă realizată de Melania Cincea. Nu am văzut nicio reacţie instituţională a Administraţiei Prezidenţiale referitoare la această problemă.

3. Chestiunea plagiatului, în condiţiile în care s-a ajuns să nu mai poţi numi pe cineva într-o funcţie publică fără a lua în calcul o eventuală acuzaţie de plagiat, este atât de extinsă încât ar trebui inclusă în discuţie în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării şi introdusă la capitolul vulnerabilităţi, tocmai pentru a se găsi soluţii de limitare a fenomenului.

4. Ce va face preşedintele-profesor Klaus Iohannis în cazul de faţă? My two cents - îl va respinge pe Tudose.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne