Florin Cîţu: Dezinformarea şi propaganda PSD nu pot masca mult timp dezastrul. Dragnea trebuie să plece

Armele preferate ale PSD, dezinformarea şi propaganda, nu pot să mai mascheze mult timp dezastrul în care au aruncat economia României, a avertizat senatorul Florin Cîţu, de la PNL.
Florin Cîţu
Florin Cîţu (Mihut Savu / Epoch Times Romania)

Exact ca în cazul vizitei la Bruxelles, preşedintele social-democraţilor Liviu Dragnea şi PSD dezinformează, de data aceasta despre estimările instituţiilor internaţionale, a acuzat marţi, pe pagina sa de Facebook, senatorul PNL Florin Cîţu, fost economist şef al ING Bank, într-o postare intitulată "Dragnea citează printre rânduri şi dezinformează!

"Dragnea şi PSD prezintă o singură cifră, creşterea economică, şi ignoră celelalte cifre din rapoartele acestor instituţii. Cea mai importantă estimare, deficitul bugetar. Toate aceste instituţii, fără excepţie, estimează un deficit bugetar între 3,5% şi 4% din PIB pentru 2017. Dragnea şi PSD se jură că nu o să fie depăşit deficitul bugetar de 2,99% din PIB. Cu toate acestea uită să prezinte această comparaţie între cifrele PSD şi instituţiile internaţionale. Dar dezastrul este anunţat, atât de aceste instituţii cât şi de estimările mele, pentru 2018", a declarat Florin Cîţu.

Potrivit senatorului, PSD şi Dragnea estimează creştere economică de peste 5% şi deficit bugetar în scădere la aproximativ 2,9% din PIB.

"Instituţiile internaţionale, pe care azi le citează Dragnea şi PSD, confirmă ce spun în raportul meu, deficite bugetare mai mari în 2018 peste 4% şi creştere economică în jur de 3,5%. Acum vedeţi de ce PSD nu spune nimic de alte cifre şi se uită doar la creşterea economică? Instituţiile internaţionale confirmă dezastrul prezentat de mine din primul moment în care am văzut că vor să implementeze programul de guvernare", a precizat Florin Cîţu.

Mai trebuie spus un lucru, a continuat liberalul: toate aceste instituţii estimează că în 2017 România intră din nou în procedura de deficit excesiv. Abia am ieşit în 2013 după sacrificii foarte mari.

"Armele preferate ale PSD, dezinformarea şi propaganda, nu pot să mai mascheze mult timp dezastrul în care au aruncat economia României. Demiterea şefului ANAF, pe care o cerusem deja cu ceva timp în urmă, trebuie urmată de demiterea ministrului Finanţelor publice şi stoparea implementării programului de guvernare. Nu doar Dragnea trebuie să plece, dar şi PSD", a conchis Florin Cîţu.