Formula E: Primul automobil electric, pentru FE, prezentat la Las Vegas

Primul monopost de Formula E, Spark-Renault SRT-01E.
Primul monopost de Formula E, Spark-Renault SRT-01E. (David Becker / Getty Images)
Epoch Times România
07.01.2014

Primul monopost de Formula E, o competiţie automobilistică pe cale de a intra în arenă cu vehicule electrice, şi-a făcut debutul luni la Las Vegas (SUA), chiar înaintea deschiderii salonului high tech International CES.

Spark-Renault SRT-01E, capabilă să atingă o viteză de 225 km/h, va disputa Campionatul de Formula E, care urmează să debuteze la Beijing în septembrie. În total, sunt prevăzute 10 curse în această competiţie, susţinută de Federaţia internaţională de automobilism, pentru 10 echipe, fiecare cu câte 2 piloţi.

"Este diferit" faţă de conducerea obişnuită, a declarat jurnaliştilor pilotul auto brazilian Lucas di Grassi, care a făcut o demonstraţie a capacităţilor maşinii într-un parking din Las Vegas. "Trebuie să fii mai precis, dar este mai eficientă".

Patronul Formulei E, Alejandro Agag, a spus că speră ca această competiţie va susţine investiţia în vehicule electrice şi va ameliora imaginea acestora, reamintind că adesea "maşinile electrice sunt percepute drept lente".

"Formula E este viitorul automobilului, cred că aceasta va schimba percepţia faţă de vehiculele eletrice", a spus, de asemenea, Paul Jacobs, director general al fabricantului american de componente electronice Qualcomm, care este unul dintre sponsorii oficiali, cooperând cu constructorii de automobile pentru ameliorarea conectivităţii sistemelor de navigaţie de la bord, şi care are, totodată, un proiect pe termen lung vizând găsirea de mijloace pentru reîncărcarea vehiculelor electrice fără fir, eventual cu aparate integrate pe autostrăzi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor