Fostul manager de la Malaxa, dispus să coopereze cu procurorii

Odată ajuns la Beciul Domnesc, Florin Secureanu, care - potrivit GSP - ar fi în posesia a sute de ore de discuţii înregistrate despre bani şi destinatari, şi-a descoperit brusc dorinţa de a colabora cu Justiţia.
(photos.com)

Ajuns în arest preventiv, fostul director al spitalului Malaxa, Florin Secureanu, a decis să colaboreze cu anchetatorii, relatează Realitatea.net. Decizia lui Secureanu ar putea fi de natură să dea frisoane multor persoane, având în vedere că, potrivit jurnaliştilor de la GSP, fostul manager ar deţine înregistrări cu mulţi dintre puternicii zilei pe care i-ar fi "omenit" din geanta sa cu bani.

Astfel, potrivit tolo.ro, Secureanu ar deţine sute de ore de înregistrări cu discuţii fără echivoc despre bani şi destinatari, înregistrări cu politicieni şi emisarii lor, pe care fostul şef de spital e gata să le negocieze cu procurorii DNA în schimbul libertăţii.

Reamintim că în motivarea deciziei de arestare a lui Secureanu, judecătorii au precizat că acesta a refuzat să dea declaraţii în faţa instanţei, că este posibil să se sustragă judecăţii şi că lăsarea acestuia în libertate prezintă un pericol real pentru ordinea publică având în vedere funcţia şi comportamentul agresiv faţă de subordonaţii săi în mediul în care şi-a desfăşurat activitatea profesională, arată Realitatea.net.

Decizia de arestarea a fost fundamentată pe "ansamblul materialului probator administrat şi menţionat în referatul parchetului, declaraţiile de martori, declaraţiile de inculpate, procese – verbale, declaraţii fiscale."

Judecătorul a mai apreciat că "lăsarea în libertate a inculpatului prezintă un pericol concret pentru ordinea publică, având în vedere circumstanţele reale în care faptele au fost săvârşite (calitatea inculpatului, complexitatea activităţii infracţionale, perioada infracţională ) şi circumstanţele sale personale (uşurinţa şi perseverenţa cu care a săvârşit faptele pentru care s-a formulat propunerea de arestare preventivă de către un funcţionar public aflat într-o poziţie respectabilă.... numit fiind de o autoritate publică a statului român … şi deci necunoscut cu antecedente penale)", se mai arată în motivarea instanţei.

Magistratul a mai apreciat că, "datorită riscului neaplicării măsurii arestului preventiv, cea mai drastică dintre cele prevăzute de legea română, este posibil ca, aflat în stare de libertate, inculpatul să se sustragă de la urmărirea penală şi, ulterior, de la judecată, împiedicând astfel nu numai aflarea adevărului, dar şi buna desfăşurare a procesului penal."

Articolul integral poate fi citit aici

Reamintim că fostul director al spitalului Malaxa, Florin Secureanu, a fost demis marţi de primarul Capitalei, după ce Gazeta Sporturilor a dezvăluit că managerul obliga angajaţii să ţină o contabilitate dublă, înjurându-i şi ameninţându-i, şi că i-a cumpărat iubitei sale, alintată "Vrăbi", bijuterii în valoare de 9000 de euro în baza unor contracte încheiate cu o firmă pentru curăţarea instrumentarului de la Ginecologie. Tot Secureanu a decontat din banii spitalului inclusiv cheltuieli de înmormântare ale rudelor unor cunoştinţe din Primărie.

Interesant e că aceeaşi Firea, care l-a demis pe Secureanu, a alocat discreţionar, potrivit consilierei USR Ana Maria Ciceală, 1.270.000 de euro pentru lista de cumpărături a lui Florin Secureanu, deşi unele dintre preţurile pentru echipamentele solicitate de acesta erau umflate chiar şi de 10 ori. Mai multe informaţii pe acest subiect puteţi accesa aici