Fracţiunea Platformei DA: Dodon vrea să devină un nou păpuşar şi să federalizeze R. Moldova

Fracţiunea Platformei DA în Parlamentul R. Moldova
Fracţiunea Platformei DA în Parlamentul R. Moldova (facebook.com/Platforma DA)
Tatiana Chiriac
03.12.2020

În cadrul unui briefing de presă susţinut joi, 3 decembrie, de fracţiunea Platforma DA în timpul şedinţei Parlamentului Republicii Moldova, deputatul Alexandr Slusari a declarat că vor continua să blocheze tribuna Parlamentului întrucât nu vor accepta încercările socialiştilor de a trece prin legislativ proiecte dubioase privind acordarea unui statut special limbii ruse, retransmisia programelor ruseşti, politica bugetar-fiscală cu prevederi inacceptabile, bugetelor întocmite vicios etc. „Platforma DA va păzi tribuna centrală a Parlamentului de majoritatea ŞorDon!”

Igor Munteanu a menţionat că Dodon vrea să devină un nou păpuşar: Federalizarea este un cadou pe care acesta vrea să-l facă stăpânilor săi de la Moscova. „Aşa ceva nu va trece. Lucrurile pe care ei le propun azi ca paravan pentru schemele obscure nu vor trece. Avem linii pe care nu le vom trece niciodată!”.

Dinu Plângău a notat că ansamblul de proiecte, inclusiv cele care acordă un statut special Găgăuziei, trebuie luate în ansamblu cu proiectele despre statutul limbilor etc. „Toate aceste proiecte de legi le putem bloca şi o vom face pentru că există multe prevederi neconstituţionale acolo. Crima făcută prin introducerea schemelor ilicite în politică bugetar-fiscală este evidentă şi se vor folosi toate mecanismele ca aceste proiecte să nu treacă.”

Arina Spătaru a subliniat că Guvernul Chicu şi majoritatea lui Dodon şi Şor încalcă drepturile primarilor, iar toate comunele vor fi afectate de plafonarea taxelor locale! Doar afaceriştii mari, retailurile, industria de jocuri de noroc etc. au de câştigat din prevederile proiectelor propuse de majoritatea parlamentară!

Într-o altă conferinţă de presă, liderul Platformei DA, Andrei Năstase, a declarat că fracţiunea condamnă vehement politica guvernării Dodon, reiterează poziţia privind necesitatea demisiei imediate a prim-ministrului Chicu şi anunţă că este gata să recurgă la toate măsurile legale, inclusiv protestele organizate cu responsabilitate şi grijă pentru sănătatea şi securitatea oamenilor şi a ţării, necesare pentru demiterea guvernului şi neadmiterii votării politicii fiscale dezastruoase pentru ţară, a proiectelor de legi ce pun bazele federalizării. Aceste proiecte fiind neconstituţionale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor