Maia Sandu, la protestul de la Parlament: Să nu ne lăsăm dezbinaţi. Hoţii s-au speriat şi încearcă să arunce la gunoi votul cetăţenilor

Fracţiunea PSRM, Şor şi transfugii din grupul Pentru Moldova „au jucat nunta hoţilor” pentru a vota legile antisociale ale lui Dodon şi a sfida votul cetăţenilor, afirmă deputaţi din opoziţie prezenţi la protest.
Maia Sandu, la protestul din faţa Parlamentului, 3.12.2020
Maia Sandu, la protestul din faţa Parlamentului, 3.12.2020 (captură video)

Preşedinta aleasă Maia Sandu a declarat joi, 3 decembrie, în cadrul protestului din faţa Parlamentului moldovean că timp de zece luni, Dodon şi Guvernul lui au făcut totul pe dos şi din cauza lor, astăzi, mulţi oameni sunt bolnavi de Covid-19 şi tot din cauza lor au fost nevoiţi să iasă în stradă, în plină pandemie, pentru apărarea drepturilor şi votului.

Ea a mulţumit frumos miilor de protestatari pentru prezenţa în stradă menţionând că: „Suntem aici pentru a ne apăra democraţia, pentru a ne apăra votul, dreptul să avem o ţară fără corupţie şi sărăcie, o ţară în care să ni se facă dreptate. În acelaşi timp, trebuie să avem grijă de sănătate. Vă rog mult să purtăm măşti şi să păstrăm distanţa.

Ce face această majoritate PSRM-ŞOR în situaţia în care ţara este în plină criză pandemică, sanitară, economică, criză în agricultură? Oamenii mor în spitale pentru că nu au medicamente şi echipamente. Oamenii nu au ce mânca, oamenii trec prin timpuri grele. Şi cu ce se ocupă majoritatea PSRM-ŞOR? Se ocupă de reducerea atribuţiilor preşedintelui.

Aceasta este grija lor, ei au înţeles că noi vom face ordine în ţară, noi, împreună cu dumneavoastră. Pentru aceasta am obţinut votul dumneavoastră, ca să facem ordine în ţară, să oprim hoţiile, să pedepsim hoţii şi să întoarcem banii oamenilor, pentru a crea oportunităţi ca oamenii care muncesc cinstit să poată trăi bine în această ţară.

Hoţii s-au speriat şi se zvârcolesc în continuare şi încearcă să-şi bată joc de votul dumneavoastră, încearcă să-l arunce la gunoi. Noi cu dumneavoastră suntem puternici, noi luptăm demult cu corupţii şi nu ne oprim aici. Noi am reuşit să-l alungăm pe Plahotniuc, am reuşit să-l dăm jos pe Dodon şi vom merge mai departe, să scoatem toţi hoţii de la putere.

Noi suntem curajoşi şi puternici. Am demonstrat aceasta în timp şi vom merge până la capăt pentru a construi o ţară în care să vrem să trăim, o ţară din care să nu vrea să plece copiii şi nepoţii noştri, o ţară care să ne facă dreptate, o ţară în care guvernarea este preocupată de cum să majoreze pensiile şi salariile, cum să ajute agenţii economici să treacă peste criză, cum să ajute agricultorii să treacă peste problemele secetei. De o asemenea guvernare avem nevoie şi de aceasta vom merge în continuare împreună.

Dragi prieteni, vreau să vă rog să rămânem uniţi, să nu ne lăsăm dezbinaţi. Ei s-au obişnuit să ne dezbine, s-au obişnuit să ne pună pe baricade, ca să poată să fure în continuare. Vă rog să rămânem uniţi, să nu ne lăsăm dezbinaţi.

Eu vă mulţumesc din suflet tuturor celor care aţi mers alături de noi. Fac angajament să muncesc aşa, încât să putem să îndeplinim toate promisiunile pe care le-am făcut. Dar că aceste lucruri să se întâmple şi să avem pensii mai mari, şi salarii mai bune, şi educaţie şi sănătate de calitate, trebuie să scăpăm de hoţi. Trebuie să scăpăm de hoţii din Parlament. Anticipate!”.

În concluzie, Maia Sandu a subliniat că Guvernul lui Dodon trebuie să-şi dea demisia pentru incompetenţă, bătaie de joc faţă de oameni şi pentru că tolerează, promovează, protejează schemele de corupţie. „Demisia Guvernului şi alegeri parlamentare anticipate!”.

Preşedintele ales a chemat, miercuri, oamenii la protest în faţa Parlamentului întrucât Dodon prin deputaţii săi a înregistrat un proiect de lege prin care SIS să fie luat din subordinea Preşedinţiei.

Mai mult, potrivit mai multor deputaţi PAS şi Platformei DA care au ţinut discursuri la protest, fracţiunea PSRM, Şor şi transfugii din grupul Pentru Moldova „au jucat azi o nuntă a hoţilor” urmând să voteze mai multe proiecte de legi cum ar fi bugetul pentru 2021, politica fiscală şi vamală etc. care în opinia opoziţiei, ar conţine scheme de corupţie ce vor îngropa şi mai tare cetăţenii în sărăcie şi mizerie.

În cadrul şedinţei de joi, deputaţii opoziţiei au blocat tribuna centrală a Parlamentului în semn de protest faţă de refuzul deputaţilor PSRM şi Platformei Pentru Moldova de a exclude proiectele menţionate din ordinea de zi. Au avut loc şi altercaţii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe