Francezii îl decorează pe Raed Arafat

Raed Arafat
Raed Arafat (Lavinia Savu / Epoch Times)

Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, va fi decorat joi cu ordinul de Cavaler al Ordinului Legiunii de Onoare, în cadrul unei ceremonii organizate la Reşedinţa Franţei din Bucureşti.

"Legiunea de Onoare (Légion d’Honneur) este cea mai înaltă distincţie civilă şi militară franceză, instituită în anul 1802 şi acordată neîntrerupt din 1804 până în prezent. Este o decoraţie care şi-a menţinut de-a lungul anilor o strălucită reputaţie" informează ambasada Franţei, citată de Mediafax.

Printre (puţinele) personalitaţi române decorate cu Legiunea de Onoare se numără dizidenta Doina Cornea, poeta Ana Blandiana şi guvernatorul Bancii Naţionale, Mugur Isărescu.

Distincţia de Cavaler al Ordinului Legiunii de Onoare îi va fi conferită lui Raed Arafat , ambasadorul Franţei în România, excelenţa sa, dl Philippe Gustin. Ceremonia va avea loc joi, începând cu ora 18.00.

Ambasada Franţei la Bucureşti îl onorează pe Raed Arafat pentru meritul de a fi înfiinţat şi coordonat serviciul SMURD.

De-a lungul timpului, Arafat a fost decorat pentru merite deosebite şi de către autorităţile române. În anul 2003, Arafat a fost decorat cu Ordinul Naţional «Pentru Merit» în gradul de Cavaler, de către preşedintele României din perioada respectivă, Ion Iliescu "pentru întreaga activitate ştiinţifică şi de cercetare, pentru contribuţia deosebită la dezvoltarea şi promovarea tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor în România".

În 2005, Traian Băsescu, i-a acordat lui Raed Arafat aceeaşi distincţie, dar în grad de Ofiţer, pentru eforturile depuse în salvarea oamenilor la inundaţii şi pentru eforturile depuse zi de zi pentru salvarea vieţilor a numeroşi români.

În 2013, Raed Arafat a primit premiul pentru «Omul Anului 2012», în cadrul galei anuale realizate de agenţia de presă Mediafax.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne