Ghinea: Banii europeni investiţi inteligent aduc bunăstare. Alba-Iulia, unul dintre cele mai bune exemple

Cristian Ghinea
Cristian Ghinea (Epoch Times România)

Banii europeni investiţi inteligent aduc bunăstare. Alba-Iulia este unul dintre cele mai bune exemple pe care le putem da privind impactul proiectelor cu fonduri europene asupra dezvoltării comunităţilor, a atras atenţia, pe pagina sa de Facebook, fostul ministru tehnocrat Cristian Ghinea.

"Administraţia locală de acolo a reuşit să atragă finanţări europene de 150 de milioane de euro, bani cu ajutorul cărora, printre altele, a fost reabilitată cetatea. Trebuie să o vizitaţi. Ceea ce s-a făcut acolo ar trebui să fie un exemplu de gândire strategică de dezvoltare, fie că este vorba de fonduri europene sau de fonduri de la bugetul de stat. Ar trebui să fie un exemplu pentru guvernanţi despre ceea ce înseamnă impactul unui proiect bine făcut, nu al unuia gândit doar ca să se cheltuie nişte bani", a scris Ghinea.

Fostul ministru a remarcat că Alba Iulia este astăzi un oraş în plină dezvoltare. Există mai multe explicaţii – în special investiţiile din zonă – iar dezvoltarea turismului ca urmare a renovării cetăţii este una dintre ele.

"Explicam anul trecut, când am vizitat Alba Iulia în calitate de Ministru al Fondurilor Europene, că, după renovare, Cetatea de la Alba Iulia a intrat în top 3 recomandări Trip Advisor pentru România. Cu 15 ani în urmă era o ruină care atrăgea foarte puţini turişti. Astăzi, odată cu creşterea turismului, oamenii încep să-şi dezvolte mici afaceri în domeniu, inclusiv cele legate de închirierile în regim hotelier. Proprietăţile din zonă devin mai valoroase şi în special mai profitabile. Adică aduc bunăstare locuitorilor. De astfel de proiecte are nevoie România. Şi de astfel de manageri locali. Oameni care să gândească strategic, în interesul pe termen lung al comunităţii", a precizat Ghinea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne