Gorghiu, despre cazul Blaga: "Doar câţiva au demnitate şi respect faţă de electorat"

Alina Gorghiu
Alina Gorghiu (Eugen Horoiu \ Epoch Times România)

Liberalii au reacţionat prompt la punerea sub urmărire penală a lui Vasile Blaga pentru trafic de influenţă, exprimându-şi regretul faţă de situaţia sa şi încrederea în prezumţia de nevinovăţie.

"Regret situaţia deloc confortabilă în care se află colegul şi prietenul nostru, domnul co-preşedinte Vasile Blaga, şi am totală încredere în prezumţia de nevinovăţie. Aşa cum am procedat în toate situaţiile, nu voi face niciun comentariu pe fond, despre dosare şi anchete, deoarece nu aceasta este menirea unui om politic şi a unui lider de partid.

În privinţa implicaţiilor politice, Partidul Naţional Liberal pierde un stâlp al construcţiei sale, în urma acestei demisii. În acelaşi timp, demisia co-preşedintelui PNL este un exemplu de onoare şi consecvenţă, care arată, încă o dată, diferenţa majoră dintre partidul nostru şi toţi ceilalţi. Diferenţa este că, deşi prezumţia de nevinovăţie este aceeaşi pentru toată lumea, doar câţiva au demnitate şi respect faţă de partidele pe care le reprezintă şi faţă de electorat", susţine liderul PNL, Alina Gorghiu, printr-un comunicat de presă postat pe site-ul partidului.

Gorghiu mai anunţă că PNL va lua "în perioada următoare, toate deciziile necesare, în urma acestui eveniment nedorit" şi susţine că liberalii sunt "alături de Preşedintele Klaus Iohannis şi de Prim-ministrul Dacian Cioloş, o forţă care îşi doreşte schimbarea în bine şi până la capăt a României."

Reamintim că Vasile Blaga a fost pus sub urmărire penală pentru trafic de influenţă, presupusele fapte fiind comise pe vremea când era secretar general în PDL. Potrivit procurorilor, Blaga ar fi luat mită 700.000 de euro pentru finanţarea PDL. În dosar, este pus sub acuzare şi Gheorghe Ştefan (Pinalti), fostul primar de la Piatra Neamţ. Mai multe informaţii despre acuzaţiile ce i se aduc lui Blaga puteţi citi aici

Imediat după punerea sa sub acuzare, Vasile Blaga a anunţat că demisionează de la conducerea PNL şi că nu va mai candida pentru un nou mandat la Senat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne