Goţiu: Bătaie de joc pe banii cetăţenilor! Situaţia a atins un maxim al penibilului şi al sfidării

În această săptămână, situaţia din Parlament a atins un maxim al penibilului şi al sfidării faţă de cetăţeni, a tras un semnal de alarmă senatorul Mihai Goţiu.
Mihai Gotiu
Mihai Gotiu (Mihut Savu / Epoch Times)

Bătaie de joc, pe banii cetăţenilor, la Senat! Încă din primele săptămâni ale mandatului său de senator, Mihai Goţiu susţine că a sesizat una dintre marile minciuni ale activităţii parlamentare: aşa-zisa săptămână de lucru de şase zile, dintre care patru la Parlament (în principiu, de luni până joi) şi două în circumscripţii (vinerea şi sâmbăta).

"În realitate, cei mai mulţi colegi lucrează la Parlament luni şi marţi, unii şi miercuri, iar joi îi mai găseşti pe cei mai mulţi dintre ei doar cu semnătura pe fişele de... studiu individual. E drept, e o semnătură destul de scumpă, pentru care se decontează o indemnizaţie suplimentară (diurnă) de peste o sută de lei/zi. Problema cea mai mare nu sunt însă banii încasaţi incorect, ci faptul că în acest fel activitatea din comisiile de specialitate, permanente, speciale ori de anchetă devine imposibilă. La fel cum analiza pentru şedinţele de plen, documentarea şi pregătirea argumentelor pentru dezbaterile de plen se transformă într-o misiune imposibilă chiar şi pentru Tom Cruise ori Bruce Willis. Mă rog, pentru maşinăria de vot PSD & ALDE asta nu e o problemă, în condiţiile în care cei mai mulţi dintre senatorii lor au o singură obligaţie pe linie de partid: să se conformeze indicaţiilor degetului liderului de grup", a declarat Goţiu.

Potrivit deputatului USR, în această săptămână, situaţia a atins un maxim al penibilului şi al sfidării faţă de cetăţeni: pentru a putea ţine discursuri moralizatoare prin circumscripţii, în faţa studenţilor, cu ocazia deschiderii anului universitar (de parcă ar exista motive de laudă în învăţământul superior), săptămâna de lucru la Parlament a început marţi.

"Miercuri a fost jale, cu şedinţele comisiilor încălecând plenul şi încălcându-se unele pe altele. Cum, începând de ieri, Palatul Parlamentului găzduieşte reuniunea NATO (de care se ştia, evident, de luni bune, aşadar şi când ziua de luni a fost rezervată exerciţiilor de imagine prin circumscripţii), s-a refuzat prelungirea programului de lucru la Bucureşti, prin compensare, cu ziua de vineri. Oricum, ieri [joi - n.r.], împreună cu colegii de la USR eram destul de singuratici pe holurile Casei Poporului. Probabil că cei de la PSD şi ALDE au stat tupilaţi prin birouri, la studiu individual, că altfel nu ştiu în ce bază vor încasa diurna de Bucureşti. Sau or fi fost deja pe acasă? Eu nu-mi permit să zic asta, că nu sunt procuror să verific, dar vă întreb: voi pe ce variantă pariaţi?", a precizat Mihai Goţiu.