Haşotti: Macovei nu o să facă ordine în PNL. Decât să ascult ce zice mai bine mă călugăresc în Himalaya

Sedinţă de guvern la Palatul Victoria, Puiu Haşotti, ministrul Culturii şi Cultelor
Sedinţă de guvern la Palatul Victoria, Puiu Haşotti, ministrul Culturii şi Cultelor (Epoch Times România)

Liderul senatorilor PNL, Puiu Haşotti, a avut o reacţie dură la comentariile de miercuri ale europarlamentarul PDL Monica Macovei care susţinea că frăţia PNL-PSD împotriva justiţiei funcţionează în continuare, în contextul în care membrii din Senat ai celor două formaţiuni au votat pentru refuzarea arestării preventive a senatorului PSD Marius Isailă.

Senatul a votat pe 2 iunie 2014 împotriva cererii DNA privind încuviinţarea arestării preventive a senatorului PSD Ovidiu Marius Isailă, inculpat pentru două infracţiuni de trafic de influenţă, ambele în formă continuată, şi a unei infracţiuni de instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată. Au fost înregistrate 104 voturi „împotrivă” şi 15 voturi „pentru”.

„Votul din Senat pentru refuzarea arestării preventive a senatorului PSD Marius Isailă este un motiv de îngrijorare în privinţa seriozităţii şi onestităţii angajamentelor publice recente ale PNL că îşi va corecta comportamentul faţă de justiţie. Un simplu calcul matematic demonstrează că au fost cel puţin 20 de senatori liberali, din cei 30 prezenţi la vot, care au votat împotriva ridicării imunităţii parlamentare a senatorului PSD Isailă. În spatele votului secret, frăţia PSD-PNL împotriva justiţiei funcţionează încă. Votul din Senat în cazul Isailă este un motiv de îngrijorare în privinţa seriozităţii şi onestităţii angajamentelor publice recente ale PNL că îşi va corecta comportamentul faţă de justiţie”, a declarat Monica Macovei.

În acest context,, Macovei îi cere preşedintelui interimar al PNL, Klaus Iohannis, să ia atitudine şi să-i sancţioneze pe cei care nu au blocat cererea DNA în cazul lui Isailă.

„Îi solicit domnului Klaus Johannis, preşedinte interimar al PNL, să clarifice public votul senatorilor PNL în acest caz şi să-i sancţioneze pe cei care au votat împotriva justiţiei. Amintesc că într-un interviu publicat pe 3 iunie domnul Johannis a declarat că „e inadmisibil ca un om care a încălcat clar legea sau există indicii puternice că a făcut asta să nu poată fi anchetat”, fără însă a se referi la acest vot. PDL a arătat în ultimii ani că respectă justiţia şi nu blochează anchetele în Parlament şi PDL nu trebuie să accepte ca o alianţă cu PNL să se întoarcă împotriva funcţionării eficiente a statului de drept şi a mersului firesc al justiţiei”, a adăugat fostul ministru al Justiţiei.

Replica lui Haşotti

Potrivit Adevărul, liderul senatorilor PNL, Puiu Haşotti, i-a răspuns europarlamentarului PDL în patru puncte:

1. Nu mă interesează concluziile Monicăi Macovei.

2. Macovei nu o să facă ordine în PNL.

3. Nu sunt atât de lipsit de imaginaţie încât să mă intereseze măcar o silabă a doamnei Macovei.

4. Decât să ţin cont de ce spune doamna Macovei, mai bine mă călugăresc în Himalaya. Eu ţin cont de ce spune marea majoritate a PDL, nu de ce spune doamna Macovei.

Predoiu îi ia apărarea lui Macovei

„Condamn atacul la persoana Monicăi Macovei făcut de Puiu Haşotti. Fuziunea PDL PNL trebuie să întărească statul de drept, nu să-l slăbească. Problema ridicată de Macovei, respectiv "scutul parlamentar" în jurul senatorului Isailă este reală. În loc să răspundă cu argumente, Puiu Haşotti o atacă la persoană”, a subliniat Cătălin Predoiu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne