Imagini rare: şarpe mănâncă un alt şarpe (video)

Şerpi
Şerpi (captură video)

Şarpele brun oriental (Pseudonaja textilis), originar din Australia, este un prădător, otrava lui fiind printre cele mai puternice din lume: în lipsa unui antidot poate ucide un om în 15 minute. Recent, o femeie din Goodna, în apropiere de Brisbane, Australia, care întindea rufele s-a speriat groaznic atunci când a văzut unul chiar în curtea casei sale.

În plus, reptila tocmai atacase şi muşcase un alt şarpe, un piton covor (Morelia spilota). După bătălia iniţială, şarpele brun s-a retras pentru un timp, apoi, în momentul în care, din cauza otrăvii, pitonul a murit, s-a întors şi a început să-l înghită întreg.

Aventura a fost povestită de Sally Hill, care, împreună cu soţul său, deţine o firmă specializată în prinderea şerpilor, N&S Snakecatcher. Chemaţi de femeie, soţii Hill s-au grăbit la locul scenei şi au filmat cu telefonul mobil imaginile care apar în videoclipul de mai sus.

Pentru a-i permite şarpelui brun să-şi termine masa, soţii Hill l-au ghidat uşor într-o geantă specială. L-au lăsat acolo timp de aproximativ trei ore, până când acesta a teminat de mâncat pitonul. "Nu eram siguri dacă va reuşi, dar a reuşit", spune Sally Hill.

În cele din urmă, cuplul a eliberat şarpele într-o zonă sălbatică la câţiva kilometri de oraş. Şarpelui i-a priit masa, căci nu a regurgitat prada gigantică, ci chiar părea a fi într-o stare excelentă.

Potrivit soţilor Hill, scena este foarte neobişnuită, deoarece şerpii bruni orientali se hrănesc, de obicei, cu şoareci, şobolani şi păsări. Doar uneori au fost observaţi mâncându-şi semenii, sau alţi şerpi mai mici, dar nu reptile mari cum ar fi pitonul covor.

"Cred că oricare vânător de şerpi ar fi fost surprins să vadă o astfel de scenă", au declarat soţii Hill pentru ABC News.

Şarpele Pseudonaja textilis se întâlneşte de-a lungul coastei de est a Australiei, în habitate foarte diferite şi este activ în principal în timpul zilei. Acesta poate avea o lungime cuprinsă între un metru şi puţin peste doi metri. În ceea ce priveşte pitonii covor (Morelia spilota), lungimea medie a acestora este de aproximativ doi metri, dar pot atinge, de asemenea, patru metri lungime şi 15 kilograme în greutate.

Surse: ABC News, USA Today , YouTube

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură