Înalta Curte decide dacă "baronul" de Mehedinţi şi suita vor fi judecaţi în arest

Înalta Curte de Casatie şi Justiţie, sediul central din strada Batiştei Bucuresti
Înalta Curte de Casatie şi Justiţie, sediul central din strada Batiştei Bucuresti (Epoch Times România)

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie judecă astăzi contestaţia depusă de Adrian Duicu, preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, împotriva deciziei de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Reamintim că preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, a fost reţinut pe 4 aprilie, fiind urmărit penal de procurorii DNA pentru şapte infracţiuni, printre care trafic de influenţă, cumpărare de influenţă şi instigare la dare de mită. În acelaşi dosar au fost arestaţi şeful IPJ Mehedinţi, Ştefan Constantin Ponea precum şi Constantin Popescu, preşedintele PSD Orşova, toţi trei contestând decizia de arest preventiv.

Procurorii anticorupţie susţin că Adrian Duicu a făcut trafic de influenţă chiar în biroul premierului din Palatul Victoria. Duicu, căruia şeful IPJ, Ştefan Ponea i-a promis că îi rezolvă un dosar de incompatibilitate, şi-a folosit influenţa pe lângă premier, pentru a îi întoarce favorul lui Ponea.

Din referatul întocmit de procurori, reiese că Duicu a mers la Guvern să solicite menţinerea pe funcţie a lui Ponea şi, din cabinetul premierului, i-a transmis şefului IPJ că alături de el se află şi ministrul de Interne, la acea vreme fiind Radu Stroe şi că premierul l-a chemat la Guvern pe şeful Poliţiei, chestorul Petre Tobă.

Ulterior, Duicu i-a transmis lui Ponea un SMS, transmiţându-i că prim-ministrul l-a chemat pe Tobă Petre la Guvern. Chemat de Victor Ponta, Tobă s-a prezentat la Guvern, prilej cu care aici s-a întâlnit şi cu Duicu Ioan-Adrian, care i-a solicitat menţinerea temporară a lui Ştefan Ponea Constantin în funcţia deţinută şi promovarea sa ulterioară în funcţia de director adjunct al Direcţiei de Ordine Publică, solicitare cu care Petre Tobă s-a arătat de acord.

Astfel, Duicu, folosindu-se de autoritatea conferită de poziţia sa din cadrul Partidului Social Democrat, a obţinut folosul pe care îl promisese numitul Ponea Constantin Ştefan, arată procurorii DNA. Apoi, Duicu l-a sunat pe Ponea, comunicându-i rezultatul întâlnirii avute cu Tobă: „Ţie ţi-a rezervat director adjunct la Ordine Publică şi-l ţine până te hotărăşti tu să pleci”.

Pe lângă avansarea în funcţie, Ponea urma să mai beneficieze, în urma unui aranjament între Duicu şi Constantin Popescu, şeful PSD Orşova care şi-a folosit influenţa asupra Consiliul Local din oraş, de două terenuri concesionate de primărie pe bani puţini tatălui său.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne