Ponta nu se dezice de preşedinţii de consilii judeţene corupţi

Victor Viorel Ponta
Victor Viorel Ponta (Epoch Times România)

Preşedintele PSD, Victor Ponta declară ferm că nu se dezice de preşedinţii de consilii judeţene care sunt cercetaţi pentru corupţie de procurorii DNA "doar pentru că sunt din judeţe unde PSD stă foarte bine", premierul referindu-se la Adrian Duicu, preşedintele CJ Mehedinţi, precum şi alţi şefi de consilii judeţene.

"Eu cred că vom lua mai multe voturi, pentru ca oamenii ştiu foarte bine. Eu nu mă dezic nici de Adrian Duicu, nici de Prioteasa, nici de toţi ceilalţi care, doar pentru că sunt din judeţe unde PSD-ul stă foarte bine, au probleme, ştiam cu toţii acest lucru că asta se va întâmpla până în noiembrie", a spus Ponta.

La întrebările presei dacă sugerează că persoanele respective sunt victimele unor presiuni, Ponta a susţinut că el nu insinuează nimic, dar a afirmat că "domnul Penalti", adică primarul oraşului Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, nu ar mai avea probleme cu justiţia după ce a trecut la Partidul Mişcarea Populară (PMP) susţinut de preşedintele Traian Băsescu .

"Eu vă spun doar că am văzut la dumneavoastră un breaking-news, în urmă cu ceva timp, 'Percheziţii la Piatra Neamţ, la primărie', după care domnul 'Penalti', altfel un om simpatic pe care îl apreciez, a trecut la PMP şi nu mai are nicio problemă. Ce să fac? Să-i spun şi lui Duicu să treacă la PMP? Nu, asta e", a adăugat Ponta.

Curtea de Apel Bucureşti a hotărât, vineri, arestarea preventivă pentru 30 de zile a preşedintelui Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, şefului Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mehedinţi, Ştefan Ponea, şi omului de afaceri Constantin Popescu, preşedintele PSD Orşova, într-un dosar în care sunt acuzaţi de fapte de corupţie.

Procurorii DNA au început urmărirea penală în cazul lui Adrian Duicu pentru 7 acuzaţii: trafic de influenţă, cumpărare de influenţă, instigare la dare de mită, permiterea accesului unor persoane neautorizate la informaţii nedestinate publicităţii, în scopul obţinerii de foloase necuvenite, instigare la abuz în serviciu, două infracţiuni de folosirea influenţei şi autorităţii.

Adrian Duicu, preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, este cercetat în stare de arest preventiv.

Ion Prioteasa, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, este urmărit penal într-un dosar în care sunt vizaţi funcţionari ai instituţiei, care ar fi intervenit pentru adjudecarea unor licitaţii către firme agreate, în schimbul unor "comisioane".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne