Încep negocierile pentru formarea unui nou Guvern

Pe fundalul valului de proteste ce a cuprins ţara, preşedintele Iohannis dă startul discuţiilor pentru formarea unui nou Guvern.
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Epoch Times România)

Odată cu demisia lui Victor Ponta sub presiunea zecilor de mii de oameni ieşiţi pe străzi, politicienii se pregătesc de negocierile pentru noul Guvern, negocieri ce vor începe joi, la invitaţia preşedintelui Klaus Iohannis.

Potrivit B1 TV, Klaus Iohannis are programate joi discuţii cu PSD , PNL, UDMR şi minorităţi, vineri urmând să vină rândul celor din UNPR şi ALDE.

Amintim că după demisia lui Victor Ponta Iohannis şi-a exprimat regretul că a fost nevoie să moară oameni pentru ca Guvernul să plece şi a admis că plecarea actualului eşalon de la Palatul Victoria nu mai este de ajuns pentru o schimbare a sistemului.

”Târziu, foarte târziu, guvernul a demisionat. A fost nevoie să moară oameni ca această demisie să se producă. Mai e mult de făcut. Nu putem să credem că o simplă schimbare a guvernului rezolvă problemele României, nici măcar cele ale clasei politice. E nevoie de mult mai mult”, a spus preşedintele.

Trebuie menţionat că negocierile au loc sub o fantastică presiune a românilor, care, cu zecile de mii strigă de două zile de răsună ţara "Jos Corupţia" şi "Toate partidele, aceeaşi mizerie!" După incendiul de la Colectiv, România fierbe, moartea celor 32 de tineri declanşând un val de revoltă fără precedent de la Revoluţia din 89.