Întâlnirea apropiată a lui Xi Jinping cu Falun Gong

Practicanţii Falun Gong au organizat un priveghi continuu de 30 de ore lângă hotelul JW Marriott în Los Angeles, California începând cu după-amiaza zilei de 16 februarie
Practicanţii Falun Gong au organizat un priveghi continuu de 30 de ore lângă hotelul JW Marriott în Los Angeles, California începând cu după-amiaza zilei de 16 februarie (Debora Cheng / The Epoch Times)

Pe 16 şi 17 februarie, aproape 200 de protestatari l-au aşteptat pe Xi în Los Angeles, acesta fiind cel mai mare protest pe perioada vizitei sale de cinci zile în SUA. Tibetanii au scandat sloganuri denunţând încălcările drepturilor omului efectuate de oficialii chinezi în Tibet, în timp ce practicanţii Falun Gong au păstrat 30 de ore de veghe continuă lângă Hotelul JW Marriot pe Bulevardul Olimpic, unde s-a cazat Xi.

Dr. Jason Lu, asistent de proiect ştiinţific la UC San Diego şi practicant Falun Gong, s-au alăturat vineri protestatarilor din Los Angeles. "În timpul zilei, am meditat şi am ţinut bannere. Am încercat să transmitem lui Xi şi oamenilor săi un mesaj pentru oprirea persecuţia împotriva practicanţilor Falun Gong din China", a declarat el.

Studenţii au demisionat din partid

De asemenea a sosit un grup "primitor" de studenţi chinezi adunaţi de Consulatul chinez. Unii dintre ei au profitat de ocazie pentru a cunoaşte practicanţi Falun Gong.

Ei au declarat pentru The Epoch Times că au fost plătiţi de cei de la Consulatul chinez cu 200 de dolari pe zi sau 600 de dolari pentru trei zile. Insigna lor "Bine aţi venit" le permitea şi intrarea la banchet, au explicat studenţii.

Se pare că Consulatul a trimis şi o însoţitoare care să îi supravegheze pe studenţi, o femeie de 40 de ani care s-a identificat ca "profesoara lor" şi care a încercat să descurajeze studenţii şi să-i determine să nu vorbească cu practicanţii Falun Gong. Dar nici unul dintre studenţi nu i-a acordat atenţie, spunând că nu o cunosc.

Circa 12 studenţi au decis pe loc să demisioneze din Partidul Comunist Chinez (PCC) sau din organizaţiile de tineret afiliate lui, semnând formularele de renunţare. Ulterior unii dintre ei au refuzat şi produsele alimentare oferite gratuit de Consulat.

Împărtăşind gândurile sale cu privire la evenimentele recente din Chongqing, un student a spus că nu vrea să se întoarcă în China, deoarece orice dorinţă de realizare în China are riscuri ridicate.

"Dacă vrei să intri în afaceri, ai putea fi înşelat. Dacă alegi politica, este chiar mai periculos, deoarece poţi fi ucis, la fel ca Wen Qiang [fostul şef al Biroului Judiciar din Chongqing] care a fost ucis de Wang Lijun [şef de poliţie care a fugit la Consulatul SUA ]. Sau s-ar putea să nu mai aibă nevoie de tine după ce te-au folosit, cum s-a întâmplat cu Wang Lijun", a afirmat studentul.

"Nu am de gând să mă întorc oricum, de aceea vă rog să mă ajutaţi să ies din Liga Tineretului Comunist", a adăugat el.

Nu toţi oamenii cu steaguri roşii au fost la fel de cooperanţi, dar rezultatul general al protestului a fost foarte bun, ei reuşind chiar să explice poliţiei despre persecuţie, a relatat Lu.

"La început, câţiva chinezi cu steaguri roşii au încercat să stea în faţa noastră şi să blocheze bannerele noastre cu steagurile lor, dar poliţia i-a forţat să stea în interiorul unei anumite zone", a precizat el.

Întâlnirea apropiată

Oficialii chinezi care călătoresc în străinătate încearcă din greu să evite să fie surprinşi de camere când trec pe lângă grupuri de protestatari purtând bannere şi scandând sloganuri. Ei sunt renumiţi pentru faptul că se furişează în sălile de întâlnire pe uşa din spate, aleg rute alternative de călătorie în ultimul minut sau se ascund în sălile de aşteptare din aeroporturi ore întregi.

În ultima zi a lui Xi în Los Angeles - 17 februarie - a inclus participarea la un joc de baschet NBA la Staple Center. Cu aproximativ 15 minute înainte de finalul jocului, Xi şi bodyguarzii săi au părăsit stadionul. Practicanţii Falun Gong îl aşteptau în parcare, ţinând un banner mare pe care scria "Falun Dafa", aceasta fiind o altă denumire pe care o are practica spirituală.

"Staple Center este la doar două blocuri distantă de Hotelul JW Marriot. Am stat acolo până la ora 22:00 când a plecat Xi spre aeroportul din LA", a relatat Lu.

Distanţa dintre dubiţa neagră a lui Xi şi protestatarii Falun Gong era de doar 10 - 12 metri, astfel încât ei au început să strige în limba chineză: "Falun Dafa este bună! Opriţi persecuţia împotriva Falun Gong! Aduceţi vinovaţii Jiang Zemin, Luo Gan, Zhou Yongkang şi Bo Xilai în faţa justiţiei!".

După ce coloana lui Xi s-a deplasat circa 30 de metri, aceasta s-a oprit brusc timp de aproximativ trei minute pentru un motiv necunoscut, timp în care practicanţii Falun Gong scandau în continuare "Falun Dafa este bună, opriţi persecuţia!"

Un spectator chinez a comentat: "Întregul Staple Center a putut auzi apelurile Falun Gong! Ei au într-adevăr o energie puternică! În aceste câteva zile, ei au protestat meditând în linişte şi afişând bannere. Cine ar fi crezut că vocile lor ar putea zgudui munţii şi pământul! Mă întreb la ce s-a gândit Xi Jinping în timpul celor trei minute, în interiorul dubiţei".

Pe 13 februarie, Centrul de Informare Falun Dafa (FDIC) cu sediul la New York a publicat o listă cu zece fapte cheie despre China, pe perioada vizitei lui Xi Jinping în Statele Unite şi a îndemnat oficialii americani să nu păstreze tăcerea în faţa a ceea ce membrii Congresului au numit "una dintre cele mai nedrepte şi crude persecuţii ale timpurilor noastre".

Articolul FDIC a relatat: "Partidul Comunist Chinez este angajat într-o campanie sistematică permanentă de eradicare a Falun Gong, folosind propaganda, detenţia, tortura şi constrângerea. Din 20 iulie 1999, peste 100 de milioane de practicanţi Falun Gong din China au fost supuşi unui risc constant de a fi închişi, torturaţi şi ucişi din cauza credinţei lor spirituale. Astăzi, fărădelegea şi brutalitatea tratamentului pe care îl aplică partidul împotriva cetăţenilor care practică Falun Gong rămân atroce. Răpirile la scara largă, detenţia în lagăre de concentrare, tortura extremă, violul, abuzul psihiatric şi crimele extrajudiciare împotriva practicanţilor Falun Gong sunt acţiuni de rutină."

De asemenea, articolul a menţionat că "practicanţii Falun Gong constituie cel mai mare grup de prizonieri de conştiinţă din lume, însumând sute de mii în orice moment", şi că, în medie, odată la fiecare trei zile este raportat un nou caz al unui practicant Falun Gong care moare din cauza torturii şi abuzurilor.

De asemenea, raportul a precizează că "În 2009, Xi Jinping a primit proiectul numit "proiectul 6521" pentru a suprima Falun Gong, tibetanii şi activiştii pro-democraţie, în cursul unui an de aniversări sensibile din punct de vedere politic".

Practicanţii Falun Gong au intentat peste o sută de procese în diferite ţări împotriva mai multor oficiali de nivel înalt din China, inclusiv Bo Xilai, pentru implicarea lor în persecuţie.