Investitorii taiwanezi din China la ananghie

TAIPEI, Taiwan – Cei mai mulţi investitori taiwanezi din China au pierdut bani în 2012, în conformitate cu Tsai De-sheng, directorul Biroului de Securitate Naţională din Taiwan. Acesta a afirmat că 30 la sută dintre investitorii taiwanezi se află în faliment şi alţi 30 la sută se luptă să supravieţuiască. Tsai a menţionat aceste cifre în timpul unei sesiuni a reuniunilor Comitetului Naţional de Apărare şi Diplomaţie a legislaturii din Taiwan, în conformitate cu Cotidianul de ştiri Unit din Taiwan.

Cotidianul de ştiri a raportat că China doreşte să aibă o influenţă politică mai mare în Taiwan. Potrivit Biroului Naţional de Securitate, China este nemulţumită de faptul că există doar un schimb economic, dar niciun schimb politic, între cele două ţări. Ea vrea să negocieze şi schimbările politice cu Taiwanul, pe care îl priveşte oficial ca o provincie renegată. Taiwan se consideră o naţiune suverană.

Legislatorul Partidului Democrat Progresist, Chiu Yi-ying, l-a întrebat pe Tsai de ce guvernul taiwanez păstrează tăcerea cu privire la riscurile pe care le implică afacerile cu China, a raportat Cotidianul de ştiri Unit. Dânsa a afirmat că administraţia Ma Ying-Jiu şi Consiliul Continental al Afacerilor promovează investiţiile în China, dar ea se întreba de ce. "Trebuie ca totul să se întoarcă în China continentală?"

Chiu a susţinut că guvernul ar trebui să vorbească despre riscurile investirii în China, în loc să menţioneze doar beneficiile. Ea a afirmat: "oamenii noştri de afaceri se confrunta cu falimentul şi chiar ameninţări în ceea ce priveşte siguranţa personală. Ne aflăm în imposibilitatea de a-i proteja", a raportat Cotidianul de ştiri Unit.

Ea a descris şi o preocupare mult mai gravă decât riscurile economice. China şi-a suplimentat numărul de rachete care ar putea fi utilizate împotriva Taiwanului. Numărul a crescut de la 1400 la 1600, în conformitate cu cotidianul de ştiri.

Tsai a răspuns că rata suplimentării numărului de rachete a încetinit, dar potrivit lui Chiu, o creştere mai lentă nu înseamnă siguranţă. Ea a solicitat Biroului de Securitate Naţională să obţină detalii în legătură cu rachetele din China care vizează Taiwanul şi să pună informaţiile la dispoziţia publicului.

P.K. Chiang, actualul preşedinte al Fundaţiei de Schimb Trans-strâmtoare, a afirmat că a amintit oamenilor de afaceri taiwanezi că viaţa din China depinde de relaţiile umane, potrivit cotidianului. Oamenii de afaceri din Taiwan trebuie să fie familiarizaţi cu legile locale şi cu mediul de investiţii. Ei trebuie să fie atenţi pentru a nu se profita de ei.

Tsai a spus că toată lumea ştie că investiţiile în China reprezintă atât un risc, cât şi o oportunitate, dar, recent, riscurile au fost mai mari.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe