Iohannis, nemulţumit de prestaţia partidelor în chestiunea votului prin corespondenţă

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Epoch Times România)

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, în faţa comunităţii românilor din nordul Italiei, că este nemulţumit de modul în care partidele politice au înţeles să gestioneze problema votului prin corespondenţă şi a promis că va discuta din nou acest subiect în cadrul deja consacratelor consultări de la Palatul Cotroceni, informează Mediafax.

"Vreau să mă refer aici şi la o lege pe care toate partidele au promis că o vor adopta: cea privind votul românilor din diaspora, respectiv votul prin corespondenţă. Şi este momentul s-o spun direct: sunt nemulţumit de modul în care este gestionat acest proiect. În cazul celorlalte legi care privesc partidele politice, finanţarea lor sau alegerile s-au făcut progrese care trebuie recunoscute. În acest caz, din păcate, se bate pasul pe loc", a declarat Klaus Iohannis.

Şeful statului a promis că va avea o nouă discuţie cu principalele formaţiuni politice, lucru pe care îl va face ori de câte ori este nevoie pentru ca acest proiect să înainteze.

"Pentru unii dintre români acestea sunt resursele naturale, pădurile, de exemplu, pentru alţii instituţiile de educaţie şi cultură, pentru alţii patrimoniul, pentru alţii domeniile noastre de excelenţă. Şi la fel de important pentru mine este să promovez valorile naţionale, simbolurile noastre şi oamenii care le reprezintă, oriunde s-ar afla ei. Sunt aici, în Italia, români care au devenit lideri în comunităţile lor, care sunt preţuiţi şi recunoscuţi pentru contribuţia în diferite domenii. Fiecare dintre voi, cei care munciţi sau studiaţi aici cu trudă şi onestitate, ne reprezentaţi şi faceţi cinste României", a subliniat preşedintele.

Iohannis a postat ulterior şi un mesaj pe contul său de Facebook în care susţine că românii din diaspora reprezintă un model de patriotism şi determinare.

"Românii din afara graniţelor sunt un model de patriotism şi determinare. Le-am spus reprezentanţilor comunităţii româneşti din nordul Italiei cu care m-am întâlnit, astăzi, la Milano că, în calitate de preşedinte, apăr lucrurile care ne definesc ca stat şi ca naţiune. Vreau să promovez valorile naţionale, simbolurile noastre şi oamenii care le reprezintă, oriunde s-ar afla ei", a scris şeful statului.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne