Iohannis: Nu voi face rabat de la criteriile de integritate pentru desemnarea premierului

În funcţia de premier al României poate fi desemnată numai o persoană integră, nu se va face rabat de la acest principiu, a dat asigurări preşedintele Klaus Iohannis, în contextul crizei politice în care a fost aruncată ţara.
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Eugen Horoiu / Epoch Times România)

România are nevoie de un Guvern stabil, iar premierul ţării trebuie fără îndoială să fie doar o persoană integră, a declarat marţi, la Berlin, preşedintele Klaus Iohannis.

"Cu siguranţă, eu nu mi-am schimbat opiniile politice şi sunt în continuare de părere că, în România, desemnată de mine poate să fie numai o persoană integră. Nu am absolut deloc de gând să fac rabat de la criteriile pe care, încă vă amintiţi, din toamna anului trecut le tot enunţ. România are nevoie de un Guvern stabil, are nevoie de un premier integru", a declarat Iohannis, citat de Agerpres.

Întrebat dacă a avut discuţii cu Sorin Grindeanu sau cu Liviu Dragnea, şeful statului a ţinut să sublinieze că el nu se amestecă în disputa internă din PSD.

"Eu am spus din capul locului, şi am spus-o atâta de clar încât au înţeles toţi, că nu mă amestec în această chestiune, în această dispută internă din PSD. Şi nu am făcut-o, nu o voi face. Voi anunţa mâine, când ştim rezultatul votului (dacă vor avea loc consultări - n.r.). Dar eu am un draft de agendă şi nu trebuie să îşi facă nimeni probleme, lucrurile vor merge, în orice variantă, ordonat şi în aşa fel încât România să funcţioneze", a precizat Iohannis.

Legat de demisiile unor miniştri, aflate pe masa sa, preşedintele a anunţat că se va apleca "asupra acestei chestiuni imediat ce va reveni în ţară".

"Nu există premisele unui blocaj politic îndelungat", a punctat Iohannis.

"Eu vreau să se rezolve criza în aşa fel încât să terminăm repede, să reintrăm într-o zonă de stabilitate şi facem tot ce trebuie să facem ca să ducem România înainte. Situaţia foarte bună economică a României, faptul că suntem văzuţi ca şi parteneri serioşi, de încredere şi toate aceste lucruri în niciun caz nu trebuie să le punem sub semnul întrebării sau să dăm impresia că din cauza unor dispute în interiorul partidului majoritar România intră într-o instabilitate. Deci, ceea ce-mi doresc eu pentru România este o terminare urgentă a crizei şi reluarea normalităţii", a subliniat preşedintele.

Şeful statului a subliniat că, într-o democraţie parlamentară, aşa cum este România, viabilitatea unei majorităţi se testează prin vot.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne