Alertă în PSD. O nouă şedinţă la hotelul lui Negoiţă

Parlamentarii PSD sunt convocaţi pentru a doua oară în ultimele 48 de ore la o şedinţă, conducerea partidului vrând să ştie pe câţi aleşi se bazează la votul moţiunii de cenzură.
Liviu Dragnea(Presedinte PSD),
Liviu Dragnea(Presedinte PSD), (Florin Chirila/Epoch Times)

După eşecul negocierilor cu UDMR, formaţiune ale cărei voturi urmau să asigure adoptarea moţiunii de cenzură, conducerea PSD a convocat parlamentarii formaţiunii, marţi, la ora 18.00, la o nouă discuţie care va avea loc la Rin Grand Hotel, relatează Mediafax.

Potrivit sursei citate, conducerea partidului vrea să vadă pe câţi aleşi se bazează la votul de miercuri din Parlament.

Aceasta este cea de a doua şedinţă cu parlamentarii convocată în ultimele 48 de ore.

Reamintim că, după ce Dragnea părea a fi câştigat războiul cu Grindeanu, bazându-se pe voturile UDMR, astăzi Kelemen Hunor a anunţat că parlamentarii săi nu vor lua parte la votarea moţiunii. Motivul? Eşecul negocierii UDMR-ului cu PSD-ul pe marginea unor proiecte de lege pe care le voia adoptate, proiecte ce au indignat nu doar opinia publică ci inclusiv o parte dintre aleşii social-democraţilor.

PSD şi UDMR negociau adoptarea unui proiect privind scăderea pragului de reprezentare a minorităţilor pentru folosirea limbii materne în administraţie, precum şi stabilirea zilei de 15 martie ca sărbătoare a comunităţii maghiare din România, proiect criticat aprins de opoziţie şi de societatea civilă, având în vedere că la respectiva dată, în 1848, Dieta de la Pesta vota alipirea Transilvaniei la Ungaria.

Nemulţumiţi de aceste negocieri, mai mulţi parlamentari PSD din Ardeal au provocat un scandal major cu conducerea PSD, susţine Hotnews.

Potrivit Actual de Cluj, parlamentarii care s-au opus trocului cu UDMR sunt următorii: Horia Nasra (deputat), Cornel Itu (deputat), Cristina Burciu (deputat), Vasile Ilea (senator) – PSD Cluj; Doina Pană (deputat), Vasile Daniel Suciu (deputat), Ioan Denes (senator) – PSD Bistriţa-Năsăud; Laurenţiu Nistor (deputat), Natalia-Elena Intotero (deputat), Ilie Toma (deputat), Petru-Sorin Marica (deputat), Cornel-Cristian Resmeriţă (senator), Viorel Salan (senator) – PSD Hunedoara.