Kelemen Hunor: Dragnea trebuie să vină cu o altă propunere

Preşedintele are dreptul să spună "da sau ba" propunerii de premier iar refuzul de a o desemna pe Shhaideh nu va ajunge la Curtea Constituţională, a opinat Kelemen Hunor.
Kelemen Hunor
Kelemen Hunor (Epoch Times România)

Liviu Dragnea trebuie să vină cu o altă propunere de premier în locul lui Sevil Shhaideh, a opinat, marţi, liderul UDMR, Kelemen Hunor, precizând că acordarea votului de învestitură din partea formaţiunii sale va depinde de viitoarea propunere de premier, relatează Agerpres.

"Nu cred că Dragnea va veni cu aceeaşi propunere, va veni cu altă propunere. Sunt convins că nu va repeta. Nu se poate repeta. Dacă o dată a fost refuzată persoana doamnei Sevil Shhaideh va fi refuzată şi a doua oară. Aici nu se poate juca. Trebuie să vină cu o altă propunere", a declarat Hunor, la scurtă vreme după ce preşedintele Iohannis a anunţat public că nu va accepta să o desemneze pe Sevil Shhaideh premier.

În opinia acestuia, refuzul lui Iohannis nu va ajunge pe agenda Curţii Constituţionale:

"Preşedintele are dreptul de a spune da sau ba. Dacă PSD singur ar fi avut peste 50%, ar fi fost o situaţie un pic diferită, dar şi atunci se pune problema dacă cumva argumentele sunt de natura siguranţei naţionale şi a relaţiei cu aliaţii noştri din NATO, atunci lucrurile se schimbă", a adăugat Hunor.

Reamintim că şeful statului a anunţat marţi că nu este de acord cu desemnarea lui Sevil Shhaideh ca premier. Preşedintele nu a expus motivele ce au stat la baza deciziei sale, anunţând doar că a cântărit cu grijă argumentele pro şi contra, şi a cerut PSD şi ALDE să vină cu altă propunere de premier.

Refuzul lui Iohannis a venit pe fundalul controverselor legate de soţul acesteia, Akram Shhaideh fiind acuzat că este un susţinător deschis al lui Bashar Al-Assad şi al Hezbollah.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne