Kelemen Hunor: "În acest moment nu există negocieri între UDMR şi PSD"

Liderii UDMR nu au fost contactaţi de PSD după alegeri pentru discuţii vizând o eventuală cooptare la guvernare a Uniunii.
Kelemen Hunor
Kelemen Hunor (Epoch Times România)

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat luni, la o zi după alegerile parlamentare, că în acest moment nu există nicio negociere cu PSD legată de formarea Guvernului.

"Nu este adevărat, nu am discutat cu nimeni, nici măcar prin sms. Nu există nicio negociere, nu există în acest moment nimic. În acest moment nu pot eu să mă autoinvit la o discuţie, deci nu există până la această oră nici un contact (...) Ei au majoritatea, nu noi, deci nu pot să mă prezint fără să fiu solicitat la nicio discuţie. E lipsit de eleganţă să mă bag eu în seamă. În acest moment aşteptăm rezultatele finale, nu există nicio discuţie până la această oră", a declarat Hunor pentru Agerpres.

Declaraţiile lui Honor sunt făcute în contextul în care duminică seara, după rezultatele exit-poll care indicau PSD-ul ca având circa 45% dintre voturi, Liviu Dragnea declara că exclude o alianţă pentru viitoarea guvernare cu PNL, USR şi PMP, dar nu a mai negat o eventuală colaborare cu UDMR.

"Vorbim mai întâi în partid (n.r. despre o colaborare cu UDMR), după care vorbim cu colegii de la ALDE şi împreună stabilim calea de urmat. Nu avem de gând să facem alianţă cu PNL, USR sau cu PMP-ul", a declarat luni seara Dragnea, la sediul PSD din Băneasa.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne