Klaus Iohannis: "Am înţeles semnificaţia votului de duminică. Noi vrem schimbarea profundă"

Preşedintele PNL Klaus Iohannis
Preşedintele PNL Klaus Iohannis (Epoch Times România)

Viitorul preşedinte al României, Klaus Iohannis, a ţinut marţi o conferinţă de presă, pentru a prezenta direcţiile politice pe care le va urma noul PNL, în actualul context politic. Liberalul le-a transmis românilor că a înţeles semnificaţia votului lor de duminică şi că îşi doreşte o schimbare a puterii în România, nu o cosmetizare a Guvernului PSD.

Printre priorităţile enunţate de viitorul preşedinte fac parte respingerea de către Parlament a legii amnistiei şi graţierii, precum şi un nou Cod Electoral:

"Noi am înţeles semnificaţia votului de duminică. Românii au dat un vot puternic, clar, şi eu am înţeles, colegii mei au înţeles mesajul. În consecinţă, iată câteva direcţii politice pe care mergem înainte, vă vorbesc în calitate de încă co-preşedinte al PNL. În Parlament, trebuie votată şi picată legea amnistiei şi graţierii. Trebuie urgent să înceapă discuţii pe Codul Electoral. Există o comisie, trebuie să se reactiveze. Codul electoral adună toată legislaţia în materie. E nevoie de o îmbunătăţire netă şi clară. E nevoie de un vot foarte clar în Parlament pe încuviinţări venite din partea justiţiei. Există, în acelaşi context, nevoie de reluarea discuţiilor în ce priveşte legea de simplificare a ridicării imunităţii", a declarat Iohannis, citat de Realitatea.net, în cadrul unei conferinţe de presă.

O altă prioritate enunţată de co-preşedintele PNL a fost reluarea şi urgentarea în ceea ce priveşte legea de simplificare a ridicării imunităţii parlamentarilor, precum şi reluarea discuţiilor pe tema renumitei ordonanţe a traseismului aleşilor locali (OUG 55/2014), actualmente blocată în Senat.

Totodată, viitorul preşedinte a atins şi subiectul bugetului, declarând că Guvernul Ponta trebuie să arate cum va plăti "pomenile electorale":

"Aşteptăm bugetul, este nevoie de bugetul pe 2015. Să vină guvernul să ne arate cum plăteşte pomenile electorale. (... ) Este nevoie urgent de tot de legea Bugetului. Românii trebuie să ştie urgent ce se întâmplă", a subliniat Iohannis.

În ceea ce priveşte Guvernul Ponta, Iohannis a declarat că PNL-ul nu îşi doreşte o cosmetizare a PSD, ci o "schimbare profundă".

"Am văzut că au apărut politicieni care solicită schimbarea Guvernului şi ne întreabă de ce nu cerem noi schimbarea Guvernului. Ceea ce dorim noi e o schimbare a Puterii în România. Noi, PNL, dorim să preluăm Puterea. Nu mai există două partide, ci un singur partid, PNL nou. Acest lucru se va întâmpla în 2015, cel mai târziu în 2016, la alegerile parlamentare. Nu dorim o cosmetizare a unui Guvern PSD, de ochii lumii, noi vrem schimbarea profundă. Asta am înţeles de la cetăţenii României", a declarat Klaus Iohannis.

Viitorul preşedinte a reiterat faptul că PNL-ul vizează o preluare a puterii prin schimbarea arhitecturii în Parlament: "Ceea ce urmărim noi e preluarea Puterii prin schimbări în arhitectura Puterii în Parlament. Vrem să schimbăm configuraţia Parlamentului în sensul în care noi vom prelua puterea. Guvernul se schimbă prin moţiune de cenzură", a mai afirmat Iohannis.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne