Război în PSD: Şerban Nicolae cere ca Ioan Rus şi Ilie Sârbu să fie scoşi din partid

Şerban Nicolae, PSD
Şerban Nicolae, PSD (Epoch Times România)

Locul lui Ioan Rus (ministru al transporturilor) şi al lui Ilie Sârbu (lider al senatorilor PSD şi socru al lui Victor Ponta) nu este în Partidul Social Democrat, susţine nimeni altul decât senatorul PSD, Şerban Nicolae, într-o scrisoare deschisă adresată organizaţiilor PSD din Transilvania.

Declarându-şi amărăciunea faţă de eşecul lui Victor Ponta în alegeri, Nicolae, celebrul autor al proiectului de modificare a Codului Penal vizând trimiterea în închisoare a jurnaliştilor care dezvăluie informaţii din dosarele penale, se declară fidel viziunii de stânga "în ceea ce priveşte societatea românească" şi critică faptul că reprezentarea PSD în Transilvania a fost monopolizată de aşa-numitul "Grup de la Cluj", în fapt un grup de "impostori", care, pe lângă faptul că sunt rapace şi sforari mai au şi marea vină de a nu fi avut succes:

"Cei care au monopolizat, de ani buni, reprezentarea stângii, a Partidului Social Democrat în Transilvania, au fost definiţi, în opinia publică, cu formula "grupul de la Cluj". Dacă era o formulă de succes, era în regulă. Dar nu e şi n-a fost niciodată. Ce a început cu o ticăloşie - atacarea din interior, încă de la sfârşitul lui 2004, a lui Ion Iliescu (preşedintele care i-a chemat în '90 pe mineri în Bucureşti, pentru a-i bate pe studenţi n.r) nu putea continua altfel. Acest grup n-a produs nimic bun pentru stânga românescă ori pentru partid. Ba, mai mult, prin rezultate constant slabe, prin acţiuni politice şovăielnice sau chiar duplicitare, liderii acestui grup au întărit greşita percepţie că în Transilvania stânga nu are susţinere şi că transilvănenii sunt, în mod covârşitor, de dreapta. În fapt nişte impostori fără legătură cu social - democraţia autentică, ei s-au făcut remarcaţi, poate chiar temuţi, prin sforării, prin atacuri la adresa unor colegi, prin goana rapace după funcţii şi demnităţi, prin aroganţă şi dispreţ. Nu o dată v-am auzit având aceeaşi opinie cu a mea, dezavuând asemenea comportamente şi delimitându-vă de aceştia", scrie Nicolae în scrisoarea citată de Hotnews.

Având în vedere cele de mai sus, Nicolae le cere public colegilor săi democraţi să îşi ia în mâini propria identitate şi demnitate:

"Locul lui Ioan Rus şi al lui Ilie Sârbu nu e în Partidul Social Democrat. Ei nu sunt de stânga şi nu pot reprezenta vreodată social democraţia transilvăneană. Aveţi această putere. Veţi descoperi, poate cu surprindere, ce oameni respectaţi pot să vă reprezinte. Ce oameni reprezentantivi pot să vă conducă. Împreună le vom arăta românilor că social - democraţii sunt, în toată ţara, aceiaşi oneşti, decenţi şi, mai ales, umani. În fapt, despre asta este vorba", mai scrie Nicolae, despre care Hotnews reaminteşte că este un prieten al unuia dintre cei mai reprezentativi senatori PSD, Cătălin Voicu, fost consilier al lui Ion Iliescu, condamnat la 7 ani de închisoare pentru fapte de corupţie.

Întrebat cum comentează scrisoarea lui Nicolae, socrul lui V. Ponta, Ilie Sârbu, a declarat că nu a citit misiva colegului său, precizând însă că Nicolae apare "când apar şi funcţiile".

"Când venea la mine să îmi ceară diferite funcţii nu eram social democrat?" a declarat el. Sârbu a afirmat că trebuie făcută o analiză serioasă. "De ce să ne ducem la pierderea funcţiilor? Trebuie făcută o analiză. Nimeni nu se aştepta la o răsturnare de genul asta", a declarat Sârbu, citat de Hotnews.

"Greşita percepţie"

Reamintim în context că în Transilvania Klaus Iohannis a câştigat detaşat alegerile, în Cluj, de exemplu, prezidenţiabilul ACL fiind votat de aproape 74% din cei ce s-au prezentat la urne.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne