Klaus Iohannis anunţă consultări cu Societatea Civilă. Cine va reprezenta România celor din stradă?

Preşedintele anunţă că va convoca la discuţii un grup care reprezintă atât societatea civilă, cât şi ceea ce se numeşte 'strada', acea stradă care, după incendiul din Colectiv, vuieşte cerând resetarea scenei politice.
Klaus Iohannis, 14 mai 2015
Klaus Iohannis, 14 mai 2015 (Eugen Horoiu / Epoch Times România)

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat joi, în contextul numirii lui Sorin Cîmpeanu premier interimar, că va chema la consultări societatea civilă.

"Am un mesaj: v-am văzut, v-am auzit, voi ţine cont de solicitările voastre. Am decis să consult, în premieră, un nou actor: societatea civilă. Voi convoca, pentru vineri după-amiază, un grup care reprezintă atât societatea civilă, cât şi ceea ce se numeşte 'strada'. Este important pentru mine şi doresc să le cunosc părerile şi opţiunile. În acest fel voi cunoaşte, atunci când voi lua o decizie, şi opţiunile partidelor politice, dar, şi acest lucru mi se pare important, opţiunile societăţii civile.", a declarat Klaus Iohannis care va avea astăzi şi mâine consultări cu partidele politice în vederea alcătuirii noului Guvern.

Anunţul lui Iohannis vine în contextul în care zeci de mii de oameni şi-au anunţat, pe străzi, intenţia de a nu se mulţumi doar cu schimbarea Guvernului, cerând schimbarea întregului Sistem vinovat de corupţia care a cangrenat ţara.

Şeful statului nu a precizat cine vor fi purtătorii de cuvânt ai societăţii civile, ai zecilor de mii de oameni care scandează, de două zile, "Toate partidele aceeaşi mizerie" şi "Ultima soluţie, o nouă Revoluţie."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne