Kovesi, după discuţia cu ministrul Justiţiei: Nu mi s-a cerut demisia

Ieşită de la discuţiile cu ministrul Justiţiei - după ce acesta a avut o întrevedere de o oră cu ambasadorul SUA - Kovesi susţine că nu i s-a cerut demisia şi nici ea nu are în plan să şi-o dea.
Laura Codruţa Kovesi
Laura Codruţa Kovesi (Epoch Times România)

Intrată în vizorul ministrului Justiţiei pentru anchetarea adoptării OUG 13, procurorul şef al DNA Laura Codruţa Kovesi a declarat luni, după ce a discutat cu Tudorel Toader, că nu i s-a cerut demisia şi nici nu intenţionează să şi-o dea.

"Nu mi s-a cerut demisia, nu intenţionez să-mi dau demisia, nu am de ce", a declarat Kovesi, la ieşirea de la această întâlnire cu Toader, relatează Hotnews.

"A fost o discuţie despre care nu doresc să dau foarte multe detalii, veţi afla după ce se termină această etapă (...) Am discutat doar despre activitatea DNA", a mai declarat Kovesi, la întrebările ziariştilor, adăugând că restul detaliilor vor fi oferite, probabil, de dl. ministru.

Kovesi s-a întâlnit cu ministrul Justiţiei la scurt timp după ce acesta avusese o discuţie de circa o oră cu ambasadorul SUA, Hans Klemm, un susţinător declarat al luptei anticorupţie şi al şefei DNA.

Reamintim că pe 12 martie, după ce CCR a pronunţat decizia prin care a constatat că DNA a perturbat activitatea Guvernului anchetând adoptarea OUG 13, Toader a anunţat că va discuta cu procurorul general Augustin Lazăr şi, separat, cu procurorul general al DNA, Laura Codruţa Kovesi, despre ancheta privind OUG 13 şi a dat de înţeles că nu exclude nici varianta ca "cei doi să demisioneze până atunci".

La momentul respectiv, ministrul a mai precizat că va face o analiză a activităţii Ministerului Public în următoarele două săptămâni, urmând ca apoi să ia o decizie finală inclusiv cu privire la revocarea lui Lazăr şi Kovesi.

Astăzi, ministrul Justiţiei a anunţat că va prezenta miercuri rezultatele evaluării, urmând să ofere informaţii în cadrul unei conferinţe de presă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne