Lăzăroiu: Ce s-a ales de USL? S-a ales praful

Sebastian Lăzăroiu
Sebastian Lăzăroiu (www.gov.ro)

Fostul consilier prezidenţial Sebastian Lăzăroiu a vorbit miercuri despre soarta Uniunii Social Liberale, alianţă descrisă de unul dintre fondatorii săi, Dan Voiculescu, folosind sintagma "ideea care l-a îngenuncheat pe Traian Băsescu", în cartea cu acelaşi nume publicată la sfârşitul lunii martie de patronul Antenei 3, până să fie condamnat la 10 ani de închisoare pentru spălare de bani în dosarul ICA.

"Ce s-a ales de USL? "Ideea care l-a îngenuncheat pe Traian Băsescu". S-a ales praful. Traian Băsescu îşi termină mandatul la termen. Au mai rămas PSD, UNPR şi PC. Dintre fondatori, Crin Antonescu e istorie, Dan Voiculescu e la închisoare, Victor Ponta se pregăteşte să iasă definitiv din scenă. Mai avem un chibiţ, care, culmea, a fost un mare opozant la USL, Tăriceanu. Tăriceanu atârnă acum de PSD cu o ficţiune numită PLR", a afirmat Sebastian Lăzăroiu.

"De ce s-a ales praful? Pentru că USL s-a format din frica unora de închisoare. Între timp, cei care se temeau de puşcărie nu mai au motive să se teamă. Pentru că au ajuns deja "înăuntru", a mai adăugat acesta.

Anterior, Lăzăroiu susţinea că USL a însemnat o tentativă de restauraţie la 25 de ani după revoluţie, ultimele zbateri ale mafiei post-comuniste, care şi-a ratat obiectivul de a-l îngenunchea pe Traian Băsescu, ba dimpotrivă, l-a întărit.