Lăzăroiu: Geoană şi Ponta n-au lucrat la modernizarea stângii, ci la o cosmetizare a acesteia

Sebastian Lăzăroiu
Sebastian Lăzăroiu (www.gov.ro)
Andrei Pricopie
29.03.2014

Fostul consilier prezidenţial Sebastian Lăzăroiu a declarat vineri că premierul Victor Ponta şi senatorul PSD Mircea Geoană nu au acţionat pentru modernizarea stângii, ci mai degeabă în sensul unei cosmetizări a acesteia, nefiind făcute schimbări esenţiale care să dea o altă culoare partidului.

„Cred ca Ponta si unii din PSD înţeleg foarte bine limitele electoratului stângii atunci când votul se polarizează "unu la unu" (gen prezidentiale turul al doilea). E un electorat care nu-ţi poate asigura victoria. Asta ştia şi Geoană, ştie şi Ponta. Totuşi ei nu au acţionat în sensul modernizării stăngii, ci mai mult pentru cosmetizare. Ei înşişi, Geoană şi Ponta, s-au dovedit nişte cosmetizari. Oameni cu alt profil decat cel al activistului PCR, n-au reuşit să se comporte altfel decat activistul PCR”, a declarat Lăzăroiu.

Acesta a dat şi exemple concrete pentru a-şi argumenta teoria, astfel că în opinia lui cosmetizare înseamnă să faci alianţă cu PNL, să îl aduci pe Tăriceanu aproape, să pui o absolventă de Harvard la finanţe etc.

„Modernizarea partidului înseamnă să scapi de baroni, de corupţi (să nu faci scut în jurul lor, în tot cazul), să nu mai ai obsesia cumpărării media pentru propagandă, să nu minţi în fiecare zi, să nu fii populist, să nu cumperi voturi cu sacoşa, să nu faci un sistem de fraudare a alegerilor. Modernizare înseamnă respect pentru democraţie şi statul de drept”, a subliniat Lăzăroiu.

„Culmea e că electoratul e pregătit de multă vreme pentru marele “switch” (adica tinerii, orăşenii, cei educaţi să voteze cu stânga), dar PSD nu e încă pregătit. Şi nu va fi nici anul ăsta”, a adăugat acesta.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor